изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:06 EEST
Румъния ни предлага общ туризъм    
НовиниПравим общи туристически оферти с България, съобщава днес в заглавие румънският вестник “Евениментул зилей“. “Адевърул“ посочва, че “българското крайбрежие се продава добре в пакет с Делтата на река Дунав“.

Информацията на изданията идва след вчерашната среща в Лондон, в рамките на най-голямото туристическо изложение в света, между председателката на българската Държавна агенция по туризъм Анелия Крушкова и румънския министър на търговията, малките и средните предприятия и туризма Овидиу Силаги, предаде БТА.
Въпреки съперничеството между румънските и българските туристически оферти, особено през лятото, двете страни биха могли да представят официално обща оферта за прекарване на ваканцията, посочва в. “Адевърул“. Става дума за създаване на туристически обиколки, предназначени да продават “в пакет“ обекти, смятани за силни точки в туристическата оферта и на двете държави. Тези оферти ще бъдат предназначени специално за отдалечените пазари, като САЩ или Япония. Усилието на туристите (включително финансовото, заради транспорта) да посетят тези отдалечени за тях страни ще бъде компенсирано с факта, че ще могат да видят повече места, ако биха избрали само България например, пише “Адевърул“.
Румънският министър на туризма заяви след срещата с Анелия Крушкова, че “с дължина на крайбрежната ивица, която е с една трета по-дълга от тази на Румъния, България е развила туристическата си оферта върху спецификата на крайбрежието, но не се радва на такова географско и културно разнообразие, каквото има Румъния. Затова, създаването на обща оферта, която да включи туристически обекти от двете страни, може да доведе повече туристи в тази част на Европа, а двете страни само ще спечелят от това - както финансово, така и като туристически престиж“.
Предложението е добро, още повече че то вече се прилага успешно от български туроператори от около две години, които продават отвъд океана туристически пакети, включващи и дестинации в Румъния, пише “Адевърул“. Разбира се, акцентът е поставен върху България, където туристите прекарват по-голямата част от ваканцията си, а от Румъния са подбрани Делтата на река Дунав и някои други културни забележителности, отбелязва вестникът.
dir.bg
 


Сходни връзки

Румъния ни предлага общ туризъм | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди