изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:48 EEST
СПА-ЦЕНТЪРЪТ В БАЛЧИК НЕ БИЛ НЕЗАКОНЕН    
Новини

Боряна БОЖИДАРОВА: Строителните книжа не са отменени и обектът Спа-център - Балчик не е незаконен. Това е установила комисията, назначена със заповед на кмета на община Балчик, след извършена обстойна проверка по сигнал на ДКИ КЦ "Двореца", че строежът не съответства на изискванията за строителство до паметник на културата и не е съгласуван с Националния институт по паметниците на културата (НИПК).



 

Председателят на комисията арх. Емилия Георгиева съобщи обаче, че инвеститорите трябва да съгласуват подробния устройствен план и проекта с НИПК, тъй като обектът влиза в четвъртата охранителна зона на Двореца. Допълнително с МРРБ трябва да се съгласува изграждането и на подпорна стена, тъй като районът е свлачищен. Другият проблем е, че единственият транспортен достъп до обекта е през дамбата. Възможно е след разглеждане на проекта от НИПК, той да бъде изменен, коментира още арх. Георгиева.

 


Сходни връзки

СПА-ЦЕНТЪРЪТ В БАЛЧИК НЕ БИЛ НЕЗАКОНЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди