изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:24 EEST
ГОДИНА БЕЗВОДИЕ МОРИ ВЪЗРАСТНИ В МИЛАДИНОВЦИ    
НовиниШефът на "ВиК" района категоричен, че вода има - кметът го уверил.  Кметът твърди, че семейството 80-годишни старци само от два дни нямали вода, проблем в селото нямало. Потърпевшите: Кметът лъже, от година нямаме вода

За съдействие вчера ни потърси г-жа Бойчева от село Миладиновци, община Добричка. Тя алармира, че къщите във високите части на селото имат сериозен проблем с липсата на вода. "Наши съседи, 80-годишни хора, семейство Христови, за последните 2-3 месеца само веднъж имаха вода. У дома вода от 8 октомври насам е имало само два пъти - на 29 октомври и 10-11 ноември", обясни г-жа Бойчева. Проблем имало и в други къщи от селото, които са във високите му части. Жената каза, че не получава информация от никого - нито от кмет, нито от водно дружество. Диспечерите във "ВиК" й обяснявали, че има авария и й затваряли телефона. Началникът на района към "ВиК" Ивелин Стоянов също й затварял телефона. "Не зная към кого вече да се обърна за помощ, затова потърсих вас", каза г-жа Бойчева. Разказа, че спасението им било, че в двора си имат кладенец. От него вадели вода. Носели и на възрастните си съседи. Но, водата не ставала за пиене. Затова за пиене пълнят бутилки от съседи в долната част на селото. Семейството отглежда 20 крави, има телета. "Не можем нито пералня да пуснем, нито бойлер да пуснем, а живеем в 21 век", обяснява потърпевшата жителка от Миладиновци.
НДТ потърси за коментар диспечера във "ВиК". Той лаконично ни обясни, че всички сигнали се подават до началника на района, отговорите също са от него. Въпросният началник на района Ивелин Стоянов категорично ни обясни, че в селото вода има. Вчера в 10,30 ч. той бил в селото и говорил с кмета Йордан Йорданов, който му казал, че вода има. Оказа се, че не е посетил потърпевшите жители на селото, но бил в кооперацията и разбрал, че вода има.
Кметът на Миладиновци Йордан Йорданов също ни обясни как проблем няма. Той бил разговарял предната вечер с жената от въпросното възрастно семейство и жената му казала, че само от два дни нямат вода. "От време на време не достига вода, но не е системно. Редовно се чуваме с "ВиК". Не съм съгласен, че от два-три месеца нямат вода", обясни кметът. И добави, че по информация от водното дружество проблемът с водата в селото се дължал на чести аварии, тъй като Миладиновци се захранвало с вода от с. Долина. Дори, когато се случвало да няма вода, той бил носил на възрастното семейство.
"Кметът лъже. Изобщо не се интересува от селото", заяви пред НДТ най-потърпевшият от безводието Кольо Христов, на около 80 години. И обясни, че за цялата година само на няколко пъти са имали вода. Последно имали преди повече от месец и оттогава чешмата им е суха. Има десетина къщи в селото, които се намират във високата му част, и имат проблем с водата, каза К. Христов. И добави, че добре, че са съседите им, които имат кладенец, за да вадят и им носят вода. В заключение каза, че наистина предната вечер кметът е разговарял със съпругата му и тя му е обяснила, че вече цяла година нямат вода. Той я уверил, че на следващия ден, т.е. вчера, ще имат.
НДТ се надява, че ще се намери оторизирана институция, която да се занимае с проблема на хората в село Миладиновци и да го реши, след като те не намират разбиране и съдействие нито у кмета си, нито пък в държавното дружество, което трябва да им доставя питейната течност.
 


Сходни връзки

ГОДИНА БЕЗВОДИЕ МОРИ ВЪЗРАСТНИ В МИЛАДИНОВЦИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГОДИНА БЕЗВОДИЕ МОРИ ВЪЗРАСТНИ В МИЛАДИНОВЦИ
Автор: Anonymous да 2007-11-16 @ 02:06 EET
Dokato tozi golyam na4alnik Ivelin stoyanov e tam voda po visokite 4asti dogodina 6te ima po-malko ot tazi godina.Kraino vreme e vodnoto drujestvo da zapo4ne da raboti palnotsenno.Ne stiga 4e pla6tame voda koyato ne sme konsumirali(ob6ti vodomeri),ne stiga 4e pla6tame zagubite na predpriyatieto(te4ovete koito gi otstranyavat sled kato spre vodata vav tsyaloto naseleno myasto) i otgore na tova pak iskat ot DKVER uveli4enie na vodata sas motiva 4e imali nad 70%zagubi.Ami da byaha si var6ili rabotata kakto tryabva nyama6e da imat zagubi i nyama6e da se naloji da iskat uveli4enie na vodata.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди