изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:14 EEST
НОВ БУМ НА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА    
НовиниНа електронния адрес на "Нова добруджанска трибуна" вчера пристигна писмо от добричлийка, която алармира за глутница бездомни кучета в района на кв. "Балик". "Не знам към кого да се обърна, затова пиша на вас. Става въпрос за уличните кучета в кв. "Балик". Кой се грижи за тях?Аз обичам животните, имам котка, която обожавам, но се страхувам да отида вечер до магазина. Цяла глутница се разхожда.Снощи са нападнали приятелка, която си разхождала кучето. Не е хуманно да ги убиваме, пък и природозащитниците само това и чакат - ще те осъдят като нищо. Към кого да се обърнем за помощ?", пита нашата читателка.

НДТ потърси за коментар Мария Великова - ръководител на Германо-българска помощ за животните. Тя заяви, че екипът им не е преставал да работи и да се занимава с обезпаразитяване и кастриране на бездомните кучета в Добрич. Бяхме постигнали кастрация на 90-95 на сто от всички кучета на улицата, но от два месеца градът отново изобилства от бездомни кучета. Те дойдоха от вилите, където са ги държали през лятото, а през есента ги пуснаха на свобода или ги доведоха около блоковете в града, обясни М. Великова. Тя посочи, че само около блока, в който тя живее, са се появили 7-8 нови четириноги, които не са кастрирани. И увери, че работата на екипа на Германо-българска помощ за животните ще продължи. Въпросът е доколко ефективно, след като хората предизвикват усложняване на проблема, зарязвайки на улицата доскорошните си домашни или дворни любимци.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
 


Сходни връзки

НОВ БУМ НА БЕЗДОМНИ КУЧЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 3.03 секунди