изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:44 EEST
Българи спасители на борда на разбилия се ”Експлорър”    
Новини Недопускането на паника, действията като един отбор по време на евакуирането на пасажерите от кораба "Експлорър", който се сблъска с айсберг, са помогнали за щастливия край на т.нар. Титаник 2.

Това заяви пред БНТ Станко Михалев, първи механик на кораба. В момента той и съпругата му - медицинска сестра, са в Пунто Аренас, Чили. За евакуацията помогнало и сравнително доброто време. Михалев се е включил главно при изпомпването на водата от кораба. Той разказа още, че в продължение на 20 минути е било тъмно на плавателния съд. Самият Михалев е изпитал страх последните минути при напускане на кораба, когато той се е наклонил така, че за да го напусне, му се е наложило да пълзи. Според него пасажерите са били евакуирани навреме.
Михалев няма да се откаже от моряшката професия след този инцидент. Той няма информация точно кога ще се завърнат със съпругата му в България, тъй като се води разследване по случая, но се надява то да приключи до края на седмицата.
Круизният кораб, плаващ под либерийски флаг, се удари в айсберг в петък сутринта и потъна. Станко и Светлана за втори път се качват на круизен кораб като екипаж.
Първият плавателен съд, построен специално за туристически круизи в ледените води на Антарктика, стана и първият потънал такъв кораб, отбеляза “Вашингтон Пост”, цитиран от "Фокус". 38-годишният съд, малък по размер и с корпус, специално проектиран да устоява на ледовете, бе пионер в един бизнес, който откри чудесата на Антарктида и водите около нея за обикновените хора, а не само за учените и изследователите. Днес около 37 000 души годишно имат възможност да се насладят на големия замръзнал континент от борда на такива туристически кораби, пише изданието. dir.bg

 

 

 


Сходни връзки

Българи спасители на борда на разбилия се ”Експлорър” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди