изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:26 EEST
Пълен разпад на НДСВ - 11 депутати вече са аут    
Политика
Николай Свинаров, Ваня Цветкова, Лидия Шулева, Татяна Калканова, Валентин Милтенов и Илко Димитров напускат парламентарната група на НДСВ и партията.


Във вторник Политическият съвет на НДСВ изключи петима членове на партията. Решението ми да напусна НДСВ е категорично, каза Николай Свинаров, цитиран от БТА. Той отбеляза, че е работил шест години и половина с изключените от партията. Ако те не са НДСВ, не знам кой е, заяви Свинаров. Той посочи, че няма да напусне поста председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, а ще създаде удоволствието да го махнат от него. Попитан дали може напусналите депутати от НДСВ да формират нова ПГ, Свинаров каза, че "не сме заговорничели и не сме мислили да правим група". Според него това са въпроси на следващите дни. На въпрос дали ще продължи да защитава политиката на мнозинството, Свинаров каза, че това е важен политически въпрос, който предстои да бъде решен. Не се наемам да правя оценка на лидера, мога да дам оценка на вчерашното заседание на НДСВ, каза Свинаров. Според него мотивите, с които се изключват хора нямат нищо общо с либерализма.
"Още преди конгреса ни нещата тръгнаха надолу. В НДСВ вече не се прави политика и затова НДСВ не е нито демократична, нито либерална партия. НДСВ не е и отбор, защото започна деленото на “миленки” и “панайотки”, заяви на свой ред депутатът от НДСВ Ваня Цветкова, която още снощи призна, че напуска, споделяйки очакванията си и други да го направят.
"Не е лесно да се вземе едно такова решение, то не е емоционално, а е в резултат на твърде много компромиси, които съм правила", обясни Лидия Шулева, цитирана от БГНЕС. Тя също отказа да коментира дали изключените и напусналите НДСВ ще формират нова група в НС. Ние имаме кауза, не ни липсват и идеи, уточни обаче Шулева.
Татяна Калканова обаче акцентира на факта, че необходимата бройка за нова ПГ вече е налице. Като причина за напускането си Валентин Милтенов посочи сериозните междуособици и авторитарното управление в царската партия, които са “избуяли” особено силно по време на кампанията за местни избори.
Напускането си Илко Димитров мотивира с технологията на провеждане на политиката на партията.
Попитан колко от депутатите очаква да напуснат, председателят на ПГ на НДСВ Пламен Моллов посочи, че числото най-вероятно няма да надхвърли 15. Дори и след напускането НДСВ остава голяма група, отбеляза той. Когато направим инвентаризация на това, което е останало в ПГ, ръководството ще прецени своите действия. Според него стабилността на тройната коалиция не е застрашена.
"НДСВ е либерална партия въпреки изключването на някои нейни членове. Няма процеси на разцепление. Има процеси на неготовност на някои наши колеги да работят за тази кауза”, категоричен е "виновникът" за събитията Милен Велчев, от вторник вечерта вече зам.-председател на НДСВ.
БСП се въздържа от коментари за вътрешнопартийните събития в НДСВ, каза говорителят на партията Ангел Найденов, пред БНР. По думите му засега разцеплението в царската партия не застрашава стабилността на тройната коалиция и правителството и не е причина за дестабилизация на страната. Според личната ми политическа памет „няма партия, която режейки глави, да е просперирала или останала на политическата сцена”, заяви Румен Овчаров, цитиран от БГНЕС. Ако напусналите НДСВ са отговорни политици, те ще продължат да поддържат политиката на тройната коалиция, заяви Рамадан Аталай от ДПС .
dir.bg
 


Сходни връзки

Пълен разпад на НДСВ - 11 депутати вече са аут | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.49 секунди