изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:27 EEST
ВОДАТА ЩЕ НИ НАГАРЧА С НОВА ЦЕНА ОТ ДВА ЛЕВА ЗА КУБИК    
НовиниНовата цена на питейната вода в Добричка област бе утвърдена вчера от Държавната комисия за енергийно регулиране. Така от 1 декември добруджанци ще плащат по 2 лева /с ДДС/ за кубик при досегашни 1,83 лева, съобщи за НДТ управителят на "ВиК" Величко Василев.
Предложението на "ВиК"-Добрич бе цената за доставка на питейна вода за кубик да се увеличи от 1,30 на 1,48 ст./куб. м, а ДКЕВР първоначално предложи цената да е 1,39 лв./куб. м., но вчера утвърди цена от 1,45 лева без ДДС.

От водното дружество искаха поскъпване с по 1 стотинка на таксите за отвеждане на отпадните води и за пречистване и те да станат 0,10 и 0,13 лева. От ДКЕВР запазиха старата цена на таксата за отвеждане, но увеличиха с 1 ст. Таксата за пречистване и тя вече е 0,13 лв.
Разбирам, че новата цена на водата ще утежни бюджета на домакинствата, но увеличението компенсира само поскъпването на тока, което стана на два пъти през тази година, коментира управителят на водното дружество. Той увери, че ще се направи замерване в началото на декември, за да не бъдат ощетени клиентите.
 


Сходни връзки

ВОДАТА ЩЕ НИ НАГАРЧА С НОВА ЦЕНА ОТ ДВА ЛЕВА ЗА КУБИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди