изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:38 EEST
66 РЕГИСТРИРАНИ ЗАЩИТЕНИ ЖИВОТНИ В РИОСВ-ВАРНА ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА    
Новини66 са регистрираните защитени животни от РИОСВ-Варна, която отговаря и за Добричка област, от началото на годината. Това са екземпляри от видове, включени в Регламент (ЕО) №338/97 за защита на видовете от дивата фауна и флора.

Най-голям е броят на регистрираните папагали - 51. Сред тях преобладават от вида сиво и кралско жако. Голям е и броят на жълтоглавата, пенантовата и сламеножълтата розела. Сред регистрираните защитени птици има и такива от видовете бяло какаду, жълтокачулато какаду, синьо-жълта ара, червенокрил папагал и еклектус.
Регистрирани са 2 маймуни от вида мини мармозетка, 3 питона, като единият е тигров питон - албинос, тарантули, игуани и хамелиони.
      Регистрацията на животни е задължителна по Закона за биологичното разнообразие, с цел предотвратяване на незаконния трафик и контрабанда на екзотични видове, повечето, от които са изчезващи от природата. Лицата, придобили екземпляр от защитен вид, попадащ в Регламента, са длъжни в срок от 15 дни да регистрират съответното животно в инспекцията на РИОСВ - Варна или носят санкция, като за физически лица тя е в размер от 50 до 2 000, а за юридически лица и еднолични търговци - от 100 до 5 000 лева.
Инспекцията издава на собствениците на защитени видове индивидуални регистрационни карти, които съпровождат екземплярите при внасяне, продажба, даряване или размя
 


Сходни връзки

66 РЕГИСТРИРАНИ ЗАЩИТЕНИ ЖИВОТНИ В РИОСВ-ВАРНА ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди