изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:15 EEST
ДОБРИЧ ПОЛУЧАВА 200 000 ЕВРО ЗА ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ    
НовиниОбщина Добрич получава близо 200 000 евро по Програма ФАР, съобщиха от кметството. Средствата ще бъдат отпуснати от МРРБ И МТСП по общинския проект "Устойчиво развитие и опазване на разнообразието". Партньор на община Добрич е румънската Констанца. В рамките на 12 месеца ще бъдат изпълнявани дейности, свързани с развитие и подобряване на околната среда на местно ниво.

По проекта се предвижда да се изгради велоалея от градския парк "Свети Георги" до Центъра за защита на природата и животните. Тя ще бъде с дължина 2 км и ширина 2 м. Маршрутът й ще преминава по улица "Батовска" в близост до монументалния комплекс "Хан Аспарух" и Паметника-костница на загиналите в Руско-турската война от 1877-78 г. С отпуснатите средства ще се извърши реконструкция на подлеза до паметника на хан Аспарух и изграждане на рампи за хора с увреждания. По този начин ще бъде създадена непрекъсната пешеходна и вело-връзка между двете зелени зони - градския парк и Центъра за защита на природата и животните. Проектът предвижда и изграждане на наблюдателна кула с височина 15 м, пикник и скаутски лагер в зоопарка.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПОЛУЧАВА 200 000 ЕВРО ЗА ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди