изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:46 EEST
С ДВА ГЛАСА СЕ УВЕЛИЧИ КВОТАТА ЗА ИЗБОР НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ    
Новини

Делото за избора на общински съветници в Добрич бе обявено за решаване. До седмица Административният съд ще се произнесе по жалбата, внесена  на Политическа партия “Зелена България“, БСП, „Атака”, ДПС и коалиция „Обединена десница за Добрич”.



На вчерашното съдебно заседание вещите лица представиха математическа експертиза. В резултат на нея квотата за избор на общински съветници се увеличава само с два гласа - от 854 на 856.

Това не променя броя на разпределените мандати, заяви председателят на ОИК Йорданка Мишева. 

НДТ припомня, че по това дело повторното бяха преброени недействителните бюлетини от 76 секции. Бяха установени 70 действителни бюлетини, отчетени като недействителни. Най-ощетена се оказа политическа партия ГЕРБ - 25 гласа, следвана от БСП - 13, Атака - 4, ДПС - 4 и др. Съдът отхвърли искането на БСП и Атака да се броят бюлетини във всичките 138 секции. Според един от адвокатите на опозицията Даниел Маринов не са били установени нарушения, тъй като съдът не допуснал преброяване на всички действителни и недействителни бюлетини.

НДТ

 


Сходни връзки

С ДВА ГЛАСА СЕ УВЕЛИЧИ КВОТАТА ЗА ИЗБОР НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди