изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:09 EEST
ДА ДАРИМ УСМИВКИ И НАДЕЖДА НА ПРЕСЛАВА!    
ОбществоКоледните и Новогодишни празници вече чукат на вратата. Очакват ни дни, изпълнени с радост, весело настроение, с много смях и топлина в семейството.

 Дали същите хубави емоции, дали надеждата ще се настанят на празниците в дома и на Диана Дойчева и Николай Титов и близнаците им Преслава и Калоян - зависи от нас, здравите, които можем да помогнем на едно болно дете.
Диана и Николай се обърнаха към редакцията на в. "Нова добруджанска трибуна", отправяйки молба за помощ. За дъщеря им Преслава, която е на 4 години и половина, вестникът ни писа през лятото. Малкото момиченце е с детска церебрална парализа. На година и четири месеца заболява от остра вирусна инфекция и изпада в кома, която продължава 9 дни. След като лекарите се преборват за живота й, започва голямата битка на родителите й. Прегледи при най-добрите специалисти в България, ежедневни рехабилитации, присаждане на стволови клетки... Докато се стига до момента, в който Преслава е подложена на ортопедична операция, от която има страхотен и видим ефект. Тя е оперирана в Окръжна болница във Варна от детския ортопед-хирург д-р Димитър Райков. "Преди операцията Преслава хващаше само с трите пръста на ръката си, сега хваща с всичките, ръката й вече е отпусната" - споделя майка й Диана. И разказва, че момиченцето е видимо по-щастливо от това, защото вече може спокойно да играе с играчките си. Родителите просто нямат думи, с които да изразят благодарността си към д-р Райков, дарил им огромна надежда, че детето им ще се излекува. По негова препоръка и преценка на Преслава предстои да й бъдат направени поредица от ортопедични операции. Първата ще е в понеделник - във Военна болница във Варна. На детето ще бъде извършена двустранна операция на таза, тъй като има луксация. Въпреки че тя се поема изцяло от здравната каса, родителите на Преслава отново са изправени пред финансово изпитание. Необходимо е да закупят две инжекции "Ботокс", всяка от които е по 700 лева, както и консумативи. Семейството няма възможността да осигури цялата сума, необходими са им още около 1000 лева.
Да дарим средства за Преслава, да дарим усмивки на малкото момиченце и надежда на родителите й - ви призоваваме в навечерието на най-светлите празници. Нека подарим добро - и добро ще ни се върне!

Банкова сметка:
РОСЕКСИМ БАНК - клон Добрич
IBAN BG 14 REXI
93201000144416 BIC REXI 13 SF

 


Сходни връзки

ДА ДАРИМ УСМИВКИ И НАДЕЖДА НА ПРЕСЛАВА! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди