изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:34 EEST
И ЗАНАПРЕД ЩЕ РАДВАМЕ СТУДЕНТИТЕ С ВСЕ ПО-ДОБРА БАЗА И КАЧЕСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ    
Интервюта Доц. Славка Славова - директор на Педагогически колеж-Добрич, пред НДТ

 

- Доц. Славова, посрещате студентския празник с нов ректор на шуменския университет "Еп. Константин Преславски" - проф. Маргарита Георгиева. Какви са очакванията на Педагогически колеж-Добрич?

- Безкрайно сме щастливи, че на 30 ноември Общото събрание от 240 души с много голямо мнозинство - със 158 гласа срещу 56 за бившия ректор, избра за ректор доктор на педагогическите науки проф. Маргарита Георгиева. Това, според нас, е един сполучлив избор, мисля, че и многото гласове всъщност показват настроенията. Още повече, че кандидатурата на проф. Георгиева беше издигната от четири от всичко седем основни структурни звена - Педагогическия факултет, Факултета по математика и информатика, Департамента във Варна, на който тя е директор, Колеж-Добрич, две катедри от Факултета от природни науки и две катедри от Факултета по хуманитарни науки. Очевидно е, че когато има такова голяма мнозинство, у всички нас има желание за промяна на управлението. Освен това, за нас - жените, е много важно, че шуменският университет вече има първия ректор жена от съществуването си. Мога да кажа, че това е и първият ректор жена на университет с хуманитарен профил в цяла България. Проф. Маргарита Георгиева е доста отдавна в шуменския университет, тя има една изключително сполучлива професионална кариера. През 2006 г. стана професор, от две години е член на Специализирания съвет към ВАК, което оказва изключително голяма помощ в хабилитирането на нашите колеги и при защитата на докторските им дисертации. Малко от нас знаят, че в един период през 1997 г., когато тогава бях зам.-ректор, заедно с проф. Петкова искахме в Добрич да има, освен колеж, и филиал. И за кратко време тя беше директор на колежа, докато аз бях ангажирана в създаването на филиала. Но след това се промениха плановете и се постави акцент върху стабилизирането и развиването на колежа, вместо да бъде малка структура. Колежът се разгърна с много модерни специалности, които представляват интерес за Добрич и за мен е голяма радост, че имаме около 1500 студенти.

- Какво ще пожелаете на студентите на Колеж-Добрич, по повод празника им?

- Първо ще им пожелая 8 декември за тях да бъде един много слънчев ден, с една хубава нощ, много емоционална. Защото, дори когато човек завърши, той си спомня своите студентски празници. Ще им пожелая също така да се гордеят с това, че са български студенти. Защото мисля, че образованието, което даваме в България, не е за пренебрегване. При всички обстоятелства да се гордеят, че са студенти на шуменския университет и да оценяват това, че те се обучават в родния си град, което никак не е малко. Да им пожелая да бъдат с нас вечерта в ресторант "Добруджа". Този път специално за тях сме поканили "Групата", която имаше едно блестящо участие в конкурса за Евровизия. На тези, които ще си получат дипломите - 196 завършващи професионални бакалаври, искам да пожелая да ги видя отново в магистърската програма. А ние и занапред ще продължаваме да радваме студентите с все по-добра база и все по-професионално подготвени преподаватели и качествено обучение.

 


Сходни връзки

И ЗАНАПРЕД ЩЕ РАДВАМЕ СТУДЕНТИТЕ С ВСЕ ПО-ДОБРА БАЗА И КАЧЕСТВЕНО ОБУЧЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди