изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:36 EEST
СПЕЦИАЛИСТИ ОТ РБ "ДОРА ГАБЕ" УЧАСТВАХА В КОНФЕРЕНЦИЯ В СЛОВЕНИЯ    
ОбществоОт 26 ноември до 1 декември специалисти от регионална библиотека "Дора Габе" взеха участие в ХVІ годишната конференция на системата СOBISS в словенския град Марибор под надслов "COBISS - подкрепа на интеркултурния диалог".

На конференцията присъстваха делегации от 11 държави. От България се включиха представители от библиотеките,  работещи по проект "Виртуална библиотека BG", които ще се включат към системата COBISS.
Дискутирани са различни теми, свързани със сътрудничеството на библиотеките за постигане на европейска идентичност, с аспекти на обслужване на библиотечните потребители в контекста на културните им различия, с изискванията към библиотечните институции в отговор на потребността от съчетаване на европейски дух и регионални интереси и други. Проведени са разговори за техническите изисквания и стандарти, необходими за внедряване на COBISS системата в библиотеката.
В резултат на включването в проекта, РБ "Дора Габе" ще получи безплатно ползване на библиотечен софтуер COBISS, безплатно обучение на наши библиотечни специалисти в Обучителния център на Народна библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" в София и платени за две години лицензни такси за създаване на автоматизиран каталог на библиотечните документи. НДТ

 


Сходни връзки

СПЕЦИАЛИСТИ ОТ РБ "ДОРА ГАБЕ" УЧАСТВАХА В КОНФЕРЕНЦИЯ В СЛОВЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди