изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:50 EEST
След първите 5 мача от последния есенен кръг в „А” група (ОБЗОР)    
СпортСофия. Локомотив (Сф) ще презимува на второто място след есенния полусезон в „А” група. В среща от последния есенен кръг „железничарите” спечелиха като гости на Берое с 3:1 и изпревариха Славия и Левски, които завършиха 0:0 в най-старото столично дерби.

Локомотив (Сф) има 31 т., с 2 повече от Славия, който е трети. Левски има 3 точки и мач по-малко от „червено-черните”. Отложеният двубой на „сините” с Черноморец (Бургас) обаче ще се играе след Нова година преди началото на пролетния дял и при успех чак тогава те могат да се завърнат на втора позиция във временното класиране на „А” група. Безапелационен есенен шампион е ЦСКА, който има 38 т. и мач по-малко.
В дербито на „Овча купел” най-старите столични отбори не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0. Срещата започна с добри атаки на Левски и бразилецът Зе Соареш опита удар в 6-ата минута, но не сполучи да отбележи от 6-7 метра. В 27-ата минута, след нарушение срещу Живко Миланов, Дарко Тасевски центрира от пряк свободен удар, но „сините” не успяха да се възползват от създалия се хаос в наказателното поле на „белите” и Йордан Господинов улови без проблем топката. В 28-ата Владимир Иванов намери с хитър пас Саша Симонович (на снимката), който стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри от вратата на Петков. Един от най-опитните футболисти на Левски Даниел Боримиров напусна игра принудително и бе заменен от Георги Сърмов,а капитанската лента сложи Живко Миланов. В 39-ата минута бе създадено най-чистото положение за гол. Георги Сърмов се пребори за една топка в половината на Славия, подаде на Николай Димитров, той чукна топката с пета към Веселин Минев, който шутира от границата на наказателното поле, но ударът му не намери вратата на Господинов. През второто полувреме играта на терена бе равностойна. В 52-ата минута на срещата Дарко Тасевски с пета изведе Домовчийски на добра позиция, нападателят обаче стреля незабавно и неточно. Добра възможност имаха "белите" в 63-ата минута, когато мароканецът Юсеф Рабех изпусна топката в наказателното поле на Левски и бившият левскар Саша Симонович от 7 м би над вратата на Петков. Двойна смяна направи треньорът на шампионите Станимир Стоилов като пусна националите Димитър Телкийски и Христо Йовов на местата на Зе Соарес и Николай Димитров. Йовов повтори неточната направи сериозен пропуск, като Дарко Тасевски изведе "Бижутера" в удобна позиция, но той стреля неточно. В 83-ата минута опасен удар направи Мечечиев, но националният вратар Георги Петков се намеси добре, като първо боксира топката, а в крайна сметка я улови. Натиск на Левски имаше едва в последните минути. Добър пробив направи отново Йовов, но ударът му бе блокиран от тяло на футболист на Славия и така резултатът остана непроменен. За най-добър в срещата бе обявен защитникът на Левски Живко Миланов.
В Стара Загора Локомотив поведе още в 10-ата минута на срещата след прекрасно изпълнен фаул от Марчо Дафчев. Сръбският нападател Владимир Джилас удвои в 26-ата минута, след като бе изведен очи в очи с Беконо. Иво Иванов направи преднината на гостите класическа още преди почивката. Той се разписа в 31-ата минута след грешка в отбраната на Берое. През втората част Локомотив пропусна още няколко изгодни положения за гол, а домакините отбелязаха почетно попадение в продължението на срещата, когато Данаил Митев се разписа от дузпа.
Черно море съкруши Видима-Раковски със 7:0 и закотви отбора от Севлиево на дъното. Домакините откриха още в 4-ата минута на срещата, когато Мирослав Манолов се възползва от прекрасно подаване на Александър Александров. Даниел Георгиев удвои в 18-ата след шут от далечно разстояние, след който топката рикошира в играч на Видима и спря във вратата на гостите. В 29-ата минута Александров увенча добрата си игра с гол, разписвайки се от пряк свободен удар. Малко преди почивката Даниел Георгиев вкара второто си попадение в срещата с шут от границата на наказателното поле. През второто полувреме нещата на терена не се промениха и гостите инкасираха още 3 гола. В 58-ата минута отново Александров предизвика паника в отбраната на Видима след прекрасно подаване към Андонов, който бе фаулиран в наказателното поле и съдията не се поколеба да отсъди дузпа, превърната в гол от бившия футболист на Левски. Реферът даде втора дузпа в 78-ата минута след нарушение срещу Маркос Да Силва. 11-метровият наказателен удар бе реализиран от Тодор Колев. Николай Домакинов оформи крайното 7:0 в края на мача отново след прекрасен пас на Александров.
В Пловдив Ботев победи с 2:0 Беласица с 2 гола на привлечения през лятото от Марица Георги Христов, който има вече 9 гола. В последната минута пък гол на Дормушали Саидходжа бе отменен заради засада. Марек победи драматично Спартак (Варна) с 1:0 в последния си мач от есенния дял. Победният гол за тима от Дупница падна едва в даденото от съдията Мартин Богдев продължение на срещата. Тогава след центриране Иван Редовски прати топката в мрежата на вратата на гостите и донесе успеха за отбора си. В 37-ата минута пък Еньо Кръстовчев уцели десния страничен стълб.
Утре са последните 3 мача от есенната програма.
Локо -(Пд) - Пирин (14.00 часа)
ЦСКА - Вихрен (14.30)
Черноморец - Литекс (16.00).

focus-news.net

 


Сходни връзки

След първите 5 мача от последния есенен кръг в „А” група (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.98 секунди