изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:34 EEST
Първанов и Кадафи рамо до рамо на общата снимка в Лисабон    
По светаПрезидентът Георги Първанов и либийският лидер Муамар Кадафи по време на общата снимка, с която завърши официалната част от срещата на Върха ЕС-Африка. Близо пет месеца след щастливата развръзка на случая с българските медици в Либия, двамата не си казаха нито дума, но стиснаха ръцете си на форума в Лисабон.


На общата снимка Първанов и Кадафи се оказаха рамо до рамо, тъй като египетският президент Хосни Мубарак, който по протокол трябваше да застане между двамата, си тръгна неочаквано рано. От дясната страна на българския президент пък се оказа най-скандалната персона по време на форума- президентът на Зимбабве Робърт Мугабе, който има забрана да пътува в ЕС, но европейските лидери го поканиха на срещата ЕС-Африка.

В навечерието на срещата Муамар Кадафи призова Европа да компенсира бившите си африкански колонии. Ако не приемем тази истина, ние ще трябва да платим цената чрез тероризъм, имиграция и отмъщение, каза либийският лидер в реч пред студентите от лисабонския университет.

Европейският комисар по развитието и хуманитарната помощ – Луи Мишел, коментира че колонизаторите са платили значителни суми в продължение на десетилетия, и че нямат нужда да бъдат поучавани.

В рамките на срещата на Върха ЕС-Африка президентът Георги Първанов се срещна с президента на Гана, вицепрезидента на Ботсвана, генералния секретар на Арабската лига, канцлера на Австрия, премиера на Холандия, външния министър на Германия.

С европейските си партньори българският държавен глава е обсъдил Косово и пътищата за намиране на общия му статут./Дарик радио
 


Сходни връзки

Първанов и Кадафи рамо до рамо на общата снимка в Лисабон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди