изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:42 EEST
ВОДА В АЛЕКСАНДРИЯ ВЕЧЕ ИМА    
НовиниЕкипите на "ВиК" са работили до 24 часа, за да отстранят тежка авария н селото, заявиха от водното дружество по повод сигналите, че от две седмици къщи в селото нямат вода


В броя си от петък НДТ публикува информацията "От две седмици в Александрия са на сух режим". В нея съобщихме за сигналите от живеещите в горните части на селото, че там от две седмици няма вода или тя е без достатъчно налягане. Тогава НДТ се свърза и с управителят на "ВиК" Величко Василев, който ни увери, че има тежка авария, по която се работи.
В петък в редакцията се обадиха от "ВиК", за да съобщят, че екипите им са работили в четвъртък вечерта до 24 часа, за да може да се възстанови нормалното водоподаване на селото. Дори в четвъртък, когато имаше силен дъжд, екипите на водното дружество в калта са работили с три машини, обясни началникът на "ВиК" в Крушари Димитър Райчев. В петък той лично бе отишъл в домовете на потърпевшите, за да установи дали има нормално водоподаване. Той, както и те, заявиха, че вода в чешмите вече има и то с достатъчно налягане. Д. Райчев обясни, че всъщност проблем е имало за 3-4 къщи, а в дома на жалващите се, според него, вода е имало и преди това.
Районът на село Александрия е каменист и когато има авария, водата не избива на асфалта, затова е трудно да се установи къде точно е проблемът, обясни Д. Райчев. И добави, че за това село няма и картен материал за местоположението на тръбите. Той ни увери, че служителите на "ВиК" са правили всичко възможно за отстраняване на авариите, дори са били положени около 300 метра водопровод, за да се нормализира водоподаването в с. Александрия, за което живеещите в селото също им изказват благодарност.
 


Сходни връзки

ВОДА В АЛЕКСАНДРИЯ ВЕЧЕ ИМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди