изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:52 EEST
Починал е депутатът Ясен Пенчев    
Новини София. Народният представител от Коалиция за България Ясен Стоянов Пенчев е починал снощи. Това съобщи в началото на пленарното заседание председателят на Народното събрание Георги Пирински, предаде репортер на Агенция "Фокус". Депутатите почетоха паметта му с едноминутно мълчание.

Ясен Пенчев е избран от Осми МИР Добрич. Пенчев беше член на Комисията по земеделието и горите и Комисията по жалбите и петициите на гражданите.
Цветана ГЕОРГИЕВА

След промените от 1989 г., като депутати починаха още трима народни представители от БСП от Добричка област - Никола Златев, Тодор Тодоров и Йордан Кюприбашиев. Ясен Пенчев почина след продължително тежко заболяване. Той беше и председател на Общинския и Областния съвет на БСП в Добрич.

ЯСЕН СТОЯНОВ ПЕНЧЕВ

член на комисиите по:
земеделието и горите
жалбите и петициите на гражданите


Роден на 14.08.1955 г. в гр. Добрич. Психолог. Общински съветник. Председател на ОблС и ОбС на БСП – Добрич. Член на ВС на БСП.

Владее руски и немски език.

Женен, с две деца.

 

Парламентарна дейност в XL Народно събрание

Избирателен район: 8 - Добрич

Комисия по земеделието и горите - Член (24.08.2005 - до момента)

Комисия по жалбите и петициите на гражданите - Член (24.08.2005 - до момента)

Временна комисия по земеделието и горите - Член (04.08.2005 - 24.08.2005)

Парламентарна група за приятелство между България и Украйна - Зам.- председател

Парламентарна група за приятелство между България и Русия - Член

 

Почина депутатът Ясен Пенчев (ПОРТРЕТ)

 

София. Депутатът от Осми Многомандатен избирателен район Добрич Ясен Пенчев е роден в Добрич на 14 август 1955 година. Завършва висшето си образование в СУ “Св. Климент Охридски” – специалност “Психология”. Специализирал е политология в Москва. Има опит в местното самоуправление – бил е зам.-кмет на община Добрич по проблемите на културата образованието и здравеопазването. Председател на областния и общински съвет на БСП-Добрич, председател на Комисията по организационни въпроси във ВС на БСП и член на Комисията по земеделие, гори и екология на ВС на БСП. Женен с две деца.
Ясен Пенчев починал на 11 декември след тежко боледуване.
В 40-ото Народно събрание Ясен Пенчев стана известен с предложението си за обществен дебат във връзка с чистотата на българския ефир и навлизането на чужди радиостанции.
На 21 август 2006 година в Добрич Ясен Пенчев обяви, че ще сезира министър Петър Мутафчиев за инвазията на румънски и турски радио- и телевизионен сигнал по българското Черноморие. Мотивът на народния представител е, че в селищата край морето чужди ефирни медии заглушават българските. “Създава се превратна представа у британските туристи за нашите бит и обичаи, като слушат турски радиостанции на честотите на наши радиа”, каза още Пенчев.
Точно преди година, през декември 2006 година, Ясен Пенчев съобщи, че са изпратени писма до европейски контролни органи по чистота на ефира, както и ноти до Турция и Румъния във връзка с безконтролното навлизане в българския ефир на телевизионни и радиосигнали от съседни държави. Писмата са изготвени от Държавната агенция за нови технологии, но са подписани от министъра на външните работи Ивайло Калфин. Освен по Черноморието и Добруджа оплаквания за „навлизане” на радиостанции от северната ни съседка имало и от районите на Ловеч и Плевен. Експерти вече предлагат различни решения на проблема, спомена тогава Пенчев. Водени са разговори и с представители на медийната комисия в НС и Комисията за регулиране на съобщения за увеличаване мощността на българските радиостанции, особено на радиата по Черноморието и граничните райони.
На 2 декември 2007 година пред радио „Фокус” Варна Ясен Пенчев коментира проблема със земеделските протести: „Проблемът с директните плащания в българското земеделие бе поставен много остро първо от министъра на земеделието. Ресорната парламентарна комисия има специална позиция по този въпрос още преди първото четене на законопроекта за бюджет 2008 г. Нашата амбиция е да осигурим тези средства. Вече е направено предложение от името на нашата комисия и се обсъжда съвместно с бюджетната. Ние ще запишем на специален ред в бюджета 147 млн. лв, които да бъдат обезпечени. Другият вариант е от резерва да бъдат отделени 300 млн.лв. за бедствия и непредвидени природни явления, които могат да нанесат щети на селското стопанство. Третата възможност е средствата да се търсят от преизпълнението на бюджета. Държим тези средства да фигурират още при приемането на бюджет 2008, което означава, че на 100 % българските селскостопански производители ще получат субсидия под формата на национално доплащане”, каза Ясен Пенчев.
Депутатът Ясен Пенчев стана известен и с предложението за закон, който да въведе обществен контрол над използването на парите от европейските фондове. Една от идеите е експертите, които разработват проекти за финансиране със средства от Европейския съюз, да разполагат с цялата информация за предстоящите програми и конкурсните процедури. Ще бъде предвидена възможност за тях, както и за неправителствени организации, да се регистрират и след това да имат правото да следят как се избират получателите на финансовата помощ от ЕС.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Починал е депутатът Ясен Пенчев | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Починал е депутатът Ясен Пенчев
Автор: Anonymous да 2007-12-12 @ 10:07 EET
Bog da go prosti! Pochivaj v mir!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди