изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 10:39 EEST
С 20 лв. вдигат заплатите на учителите в София    
ПолитикаС 20 лв. ще скочат заплатите на учителите в София.

Кметът на София Бойко Борисов внесъл доклад в СОС да се увеличат заплатите на учителите с 20 лв. за транспортни разходи. Средствата ще бъдат осигурени от общинския бюджет. Това каза зам.-кметът по образованието Йорданка Фандъкова на кръгла маса "Висшето образование и науката в България - европейски измерения или инерция от миналото", организирана от ГЕРБ и фондация "Ханс Зайдел", съобщи БТА.
20 лева е стойността на ежемесечна карта за една линия в градския транспорт. Учителите обаче сами ще преценят дали да използват тези 20 лева, за да си купят карта. В София има над 11 000 души учители в общинските детски градини и училища.
Докладът е за периода от 2008 г., но Бойко Борисов предлага парите да бъдат отпуснати със задна дата - от 1 ноември т.г. Предстои докладът да бъде разгледан на следващото заседание на СОС.
Фандъкова отбеляза още недостатъчното заплащане на учителите, резултат от което е напускането на кадри от системата. В София вече има недостиг на кадри в детските градини и в началните училища, допълни тя.
Правителството ни учи на порочни практики с начина на разпределяне на бюджетния излишък, с който си гарантира спечелване на парламентарните избори. Такова мнение изрази по-рано Борисов по време на кръглата маса, съобщи Дарик.
По думите му управляващите определят нисък бюджет и висок излишък, който после разпределят между своите министри и своите кметове, без да правят нищо за приоритетни сфери в българското общество, сред които е и образованието. Затова предсрочните избори са задължителни - защото правителството за пореден път демонстрира наглост, обобщи Борисов.  dir.bg
 


Сходни връзки

С 20 лв. вдигат заплатите на учителите в София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди