изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:53 EEST
ПОЛЗОТВОРНИ СРЕЩИ НА КМЕТОВЕТЕ ОТ ГЕРБ В СТРАСБУРГ    
НовиниПоредица от срещи, включително и с председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг, са имали участващите в делегация на ПП ГЕРБ десет кметове и членовете на Изпълнителната комисия на партията. В нея участваха председателят на Общинския съвет на Добрич, областен лидер на ПП ГЕРБ и член на ИК  Румен Иванов и кметът Детелина Николова. Делегацията бе водена от лидера на партията и кмет на София Бойко Борисов и от председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.


Станало е ясно, че през февруари ще се гледа молбата на ГЕРБ за членство в Европейската народна партия, а очакванията са да няма проблеми при това. Делегацията е имала среща с посланика на България в Съвета на Европа, който е призовал българските кметове освен родното, да спазват и европейското законодателства. Другите среща са били с председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг, за която НДТ вече писа. Делегацията се е срещнала с експерт, член на европейската комисия по регионално развитие, който е представил политиката на кохезионните фондове и е приел покана да бъде лектор у нас. Разговаряли са с член на комисията за култура и образование, който е представил програмите "Леонардо да Винчи" и "Сократ". Срещнали са се и с Ингеборг Кресле от комисията по бюджет към ЕП, която ги е запознала с инструментите за финансиране на общините като европейски фондове и кредитни линии. Кметицата на Страсбург ги е поканила да участват занапред - както като общини, така и фирми от тях, в традиционния Коледен базар, който всяка година се организира около катедралата на Страсбург. Всяка държава може да запази свое пространство, на което да се представи. Тази година румънските общини вече са били представени, но не и българските, каза Д. Николова.
 


Сходни връзки

ПОЛЗОТВОРНИ СРЕЩИ НА КМЕТОВЕТЕ ОТ ГЕРБ В СТРАСБУРГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди