изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:05 EEST
НОВАТА ГОДИНА ИДВА С ПРИЗНАНИЕ ЗА СТРОИТЕЛНИЯ БРАНШ В БЪЛГАРИЯ    
НовиниТова каза в интервю за НДТ председателят на Областното представителство на Камарата на строителите в България Илия Михайлов

- Г-н Михайлов, в навечерието сме на новата 2008 година. Какво очаква строителния бранш предвид влезлия вече в сила нов закон?
- Със сигурност новата година ще донесе много работа на фирмите от строителния бранш, но най-хубавото е, че от 1 януари догодина Камарата на строителите в България става пълноправен член на FIEC - европейската браншова структура. Това е едно голямо признание за качеството на услугите, които предлага браншът и реално вече българските строители стават част от европейската общност.
- Според новата нормативна уредба до края на годината трябва да приключи регистрацията на строителните фирми в националния регистър. Колко са дружествата в областта, които са членове на Камарата, има ли интерес към регистрацията и колко са вече регистрираните?
- Има голям интерес към регистрацията, както и интерес към Камарата. Към днешна дата фирмите, които са членове на Камарата на строителите в България /КСБ/ са 94, което ще рече, че имаме 29 нови. Към момента регистрираните в националния регистър са 20, а се обработват документите на над 90 още. Въпреки това, държа да кажа, че има и фирми, които няма да бъдат регистрирани, тъй като не отговорят на изискванията на закона.
- Какво е положението в строителния бранш в областта? Има ли фирми, които ще са първа категория?
- Според новата нормативна уредба фирмите се делят на пет категории по Закона за устройство на територията. Макар и малко на брой, но все пак имаме 5-6 фирми от областта, които ще бъдат регистрирани първа-втора категория. Болшинството са четвърта - пета.
- С новия закон ще излезе ли строителният бранш на светло?
- Категорично да. Това, което прави добро впечатление, е, че множество фирми, които доскоро не отговаряха на изискванията, се стараят да приведат всичко според изискванията на закона. Всяка фирма след регистрацията си в националния регистър ще трябва да има назначени на трудов договор хора за осъществяване на контрол по качеството на работите, контрол за спазване на екологичните изисквания, както и за осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд. И тъй като интересът е голям, държа да кажа, че звеното за регистрация ще работи до последно - 27 и 28 декември, като всеки, който желае, може да дойде и да получи нужните документи или консултация.
 


Сходни връзки

НОВАТА ГОДИНА ИДВА С ПРИЗНАНИЕ ЗА СТРОИТЕЛНИЯ БРАНШ В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди