изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:46 EEST
Замесиха името на Румен Петков в прокурорския рекет    
Новини Името на вътрешния министър Румен Петков се оказа замесено в случая с прокурора от Върховната касационна прокуратура Ангел Дончев, хванат с 20 000 евро подкуп.

Това ставало ясно от подслушваните телефонни разговори между Дончев и изнудвания за парите Емил Милев от Районната прокуратура в Сливница, съобщи Дарик, като се позова на източници от прокуратурата.
Дончев поискал парите от Милев като го заплашил, че ако не му ги даде, ще има проблеми с образуваната срещу него прокурорска проверка за документно престъпление.
В телефонните разговори Дончев обяснявал, че 20 000 евро ще даде на Румен Петков и с тях ще лобира пред него да разпореди на ГДБОП да спре проверката.
В петък ще са готови протоколите от разговорите между Дончев и Милев. Подслушването на двамата обаче е било разпоредено от вътрешния министър без разрешение от съда.
Ако до довечера специалните разузнавателни средства не бъдат потвърдени от съда, остават незаконни и не могат да се ползват като доказателство по НПК. Очаква се Софийската градска прокуратура да поиска от съда постоянен арест за Дончев.
Районният прокурор на Сливница Емил Милев и съпругата му Розалина Михайлова, прокурор в Софийската районна прокуратура, се проверяват за укрит недвижим имот. Михайлова е подписала декларация с невярно съдържание, че семейството не притежава недвижими имоти, за да получат общинско жилище.
Следобед Емил Милев бе извикан на разпит пред съдия. Ангел Дончев е използвал правото си по НПК и е поискал да присъства на разпита и да задава въпроси. Дончев е в съдебната зала с адвоката си Дунав Савов.

News.dir.bg

 


Сходни връзки

Замесиха името на Румен Петков в прокурорския рекет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди