изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 17:35 EET
В СРЯДА СТАВА ЯСНО ЗА ПРОТЕСТА ЗА МЛЕКАРИТЕ    
НовиниДо 9 януари даден срок на работната група с участие на представители на млекопроизводителите и на Министерството на земеделието и продоволствието, които трябва да постигнат съгласие по исканията на фермерите за спасяване на българското животновъдство. След това - в зависимост от резултата, Националният млечен борд ще вземе решение дали и как ще продължи протести, каза за НДТ председателят на Регионалния млечен борд Ангел Йонов.

Отчаяни млекопроизводители заявиха, че са готови да колят кравите си пред парламента и земеделското министерство, защото не могат да оцелеят, ако държавата не осигури средства за подпомагане на бранша. Дребни фермери от Добричка област, които отглеждаха по една-две крави, вече изколиха животните си, коментира Йонов. Причината била в това, че недоброжелателни "експерти" коментираха, че този тип ферми нямат бъдеще. Животновъдите са отчаяни и много животни вече се изклаха. Същото предстои да се случи с още повече, ако не се предприемат мерки от страна на управляващите, предричат те.
По време на протестите през декември, в които участваха и млекопроизводители от Добричка област, те поискаха целогодишна субсидия от 20 ст. за литър мляко. Настояха още за еднократна помощ за оцеляване на животновъдството от 700 лева за крава или реципрочно за кози и овце.
 


Сходни връзки

В СРЯДА СТАВА ЯСНО ЗА ПРОТЕСТА ЗА МЛЕКАРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.44 секунди