изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:09 EET
ДОБРИЧ ТЪНЕ В БОКЛУК    
НовиниТехниката за снегопочистване излизала от строя

Вчера Добрич осъмна с преливащи от смет контейнери. На много места в града битовите отпадъци не са събирани в продължение на няколко дни, потвърдиха и от кметството. Сметта масово бе разпръсната около кофите.  На места тя бе подпалена и от изхвърлената жар от печките на дърва. Кучетата разнасяха по улиците всевъзможна смет.
Събирането на боклуците е било затруднено от  състоянието на улиците в града. Едва в петък следобед е бил разчистен пътят до сметището край село Богдан. Натрупването се получило в резултат на това, че няколко дни сметта не е била извозвана. В петък и събота боклукът е извозван само частично. Всичко това е създало предпоставки за преливането на контейнерите за смет. Вчера коли за сметопочистване не можеха да стигнат до недобре почистени от снега улици. От общината увериха, че до днес ситуацията с почистването на боклука ще се нормализира. Очаква се нормализиране и на положението с почистването на улиците от снега. Вчера в Добрич все още имаше непроходими улици, особено в кварталите.
Кметът Детелина Николова каза, че според подписания преди пет години  договор за снегопочистване, фирма "Шеле" имала ангажимент за разчистване само на 18 основни пътни артерии в града. Не били заложени второстепенните улици и много други части на Добрич. Кметът заяви, че при подписването на следващия договор за почистване на града трябва да се подходи по различен начин и да се сключват отделни контракти за различните дейности - миене и метене, почистване и т.н.
Оказало се, че сериозен проблем за Добрич е липсата на достатъчно подходяща техника. Част от машините, на които се разчитало, били насочени от Кризисния щаб и "Гражданска защита" за почистване на пътищата в областта. Техниката - както на "Шеле", така и наетата допълнително, започнала да аварира. Вчера общината е договорила още четири машини на частни фирми да чистят улиците от снега. Ангажирана е техника на фирмите "Грация", "Пътно поддържане", "Екострой", "Комплексстрой" и ПГ по аграрно стопанство.

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ТЪНЕ В БОКЛУК | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРИЧ ТЪНЕ В БОКЛУК
Автор: Anonymous да 2008-01-09 @ 18:16 EET

ne se 4isti dobre vi6te buni6teto zad kino rodina  tova e na pupa na grada   tragediata e ,povsemestna colam sram


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди