изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 07:45 EET
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ Д. ХАДЖИЕВ ОТМЕНИ БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ    
НовиниСъс заповед № РД 11-10-07 /09.01.2008 г.   от 10.30ч на 09.01.2008 г.     на Областния управител Динчер Хаджиев поради отпадане на обстоятелствата , послужили като основание за обявяването му  се отменя бедственото положение в област Добрич.

                   На заседание на Щаба за координация при  усложнена зимна обстановка бе обсъдено актуалното състояние на обстановката в областта.

         В настоящия момент без електрозахранване са населените места – Граничар и Дуранкулак – община Шабла.

          В гр.Добрич има аварии, които налагат спирането на водата на места. Причините са свързани със замръзването на общи водомери и водопроводи.

          Обявеното бедствено положение спомогна за по-бързо и адекватно преодоляване на проблемите, предизвикани от тежките метеорологични условия, подчерта Областният управител.Ограниченото до минимум движение на МПС даде възможност за бързо почистване на пътищата.Общините, разполагащи с техника реагираха адекватно.В настоящия момент има проблем все още в Областния център.

          От утре започват нормалните учебни занятия за всички училища в областта. Движението на учениците до учебните заведения ще бъде затруднено, ако не се почистят тротоарите, изтъкна Областният управител Динчер Хаджиев.

         Благодаря за добрата координация между институциите , с областната администрация , с други области , както и с област Констанца , което позволи адекватна реакция за работа по отстраняване на  проблемите предизвикани в последните дни , каза Областният управител.

          На заседанието по предложение на Динчер Хаджиев бе взето решение в началото на другата седмица да се проведе среща на Щаба за координация при усложнена зимна обстановка с общинските кметове от областта за обсъждане на конкретните отговорности и предприемане на превантивни мерки  от всички, отговорни за преодоляване на повторни евентуални проблеми следствие на тежки  метеорологични условия.

 

 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ Д. ХАДЖИЕВ ОТМЕНИ БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди