изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:38 EEST
Швейцария свиква референдум заради България?    
По светаПродължаването на действието на споразумението между ЕС и Швейцария за свободно придвижване на хората и присъединяването към него на България и Румъния далеч не е формалност.

Това пише швейцарският вестник “Тан“, цитиран от БТА. Всекидневникът отбелязва, че на швейцарския народ може да му се наложи догодина да гласува по тези два въпроса на референдуми - сценарий, който изглежда вероятен. По диаметрално противоположни причини синдикатите и националистите показват скептицизъм по въпроса, аргументира се изданието.
Обединението на швейцарските профсъюзи настоява преди отварянето на границите по тях да бъдат построени огради - предложение, което германските и австрийските власти смятат за твърде сурово, обяснява “Тан“. Синдикатите освен това настояват контролът над трудовия пазар да бъде затегнат и вместо с предупреждения, работодателите, които наемат незаконно чужденци, да бъдат наказвани с глоби.
Националистическата Швейцарска народна партия (ШНП), която има най-много депутати в долната камара на парламента, все още не е решила каква позиция да заеме, но въпросът не й е безразличен, обясни неин високопоставен представител. Моето лично мнение е, че референдум трябва да бъде свикан, тъй като тези две страни (България и Румъния) са на друго равнище от гледна точка на сигурността, престъпността и социалните системи, аргументира се националният съветник на ШНП Ханс Фер.
Припомняме, че най-напред на Швейцария й предстои да стане официален член на шенгенското пространство, което се очаква да стане до края на годината (виж линка). Прогнозите за България и Румъния са те да изпълнят критериите за присъединяване към 2012 година.  dir.bg
 


Сходни връзки

Швейцария свиква референдум заради България? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди