изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 14:31 EET
ПРЕДСТАВИХА ТРИ СХЕМИ ОТ ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ    
НовиниВчера в областна администрация се проведе информационен ден, организиран от специалисти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по Оперативна програма Регионално развитие.

Бяха поканени и присъстваха представители на всички общини от областта, неправителствени организации, директори на училища. Трите схеми, които вече са отворени, са насочени предимно към общините, като касаят подобряването на образователната, социалната и културната инфраструктура на тяхна територия. Всички проекти са с максимален двугодишен срок. По схема 1 се цели подобряване на образователната рентабилност, като отпуснатите средства са над 245 млн. лв., от които над 208 млн. лв. са от Европейския съвет за регионално развитие. Проектите могат да бъдат на стойност от 200 хил. до 6 млн. лв. Схема 2 се отнася за общинската пътна мрежа, като целта е подобряване на регионалната местна достъпност на територията и между общините. Общо средствата са 125 млн. лв., от които 106 млн. лв. са от еврофондовете. Проектите по схемата могат да бъдат на стойност от 200 хил. лв. до 5 млн. лв. Схема три е насочена към дребно мащабни инвестиции и цели създаването на подходяща и рентабилна образователна инфраструктура. Бюджетът е в размер на 48 млн. лв., от които 41 млн. лв. са съфинансирани от програмата за европейско регионално развитие. Проектите могат да бъдат на стойност от 100 хил. лв. до 1 млн. лв. Повече подробности всеки може да получи на адрес www.bgregio.eu.
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА ТРИ СХЕМИ ОТ ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди