изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:35 EEST
ГЕРБ и СДС ще искат промяна на избирателната система    
ПолитикаСофия. СДС ще излъчи контактни групи, които съвместно с останалите политически партии и най-вече тези, които са парламентарно представени, да започнат работа върху промяната на избирателната система.

Това каза председателят на СДС Пламен Юруков след срещата му с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Постигнахме единодушие върху политическите цели, които би трябвало да има новата избирателна система”, посочи Юруков.
Лидерът на ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов каза, че ГЕРБ ще участва самостоятелно на предстоящите избори. „Това сме го заявявали многократно пред Европейската народна партия. Коалиция с БСП и ДПС няма да се прави. Първите, на които ще предложим съвместно управление, са СДС. На базата на тезите, които ни обединяват, ще се изгражда следващото управление на страната”, бе категоричен Бойко Борисов. Той посочи, че ГЕРБ са били информирани за целите, които СДС си поставя, по въпроса за новата избирателна система. „По много от тях ние сме абсолютно съгласни. Ще търсим консенсус от други партии, защото това са правилата за следващото състезание. На сегашните избори се видя, че избирателната система куца много и това трябва да се промени сега, за да могат всички политически партии да се готвят за следващите избори по много ясни правила”, каза Бойко Борисов. Той посочи, че ще се създадат контактни групи, за да може това, което обединява ГЕРБ и СДС, да бъде разработено.
Людмила СПАСОВА
 


Сходни връзки

ГЕРБ и СДС ще искат промяна на избирателната система | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди