изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:44 EEST
НА СЕДЯНКА НЕЖНАТА ЕВРОПА ЩЕ ДИСКУТИРА БЪДЕЩЕТО СИ    
Европейски съюзЕвропейска седянка ще събере на 18 януари ученички от 11 и 12 клас, техните майки, баби и учителки, за да обсъдят бъдещето на Обединена Европа. Това ще се случи в Етнографската къща в Добрич. Срещата е в рамките на националния проект "Нежната Европа", който ще се реализира в 28-те области у нас, с финансовата подкрепа на Европейската комисия.

Предвижда се в 28-те области у нас да се проведат дискусионни срещи под формата на "европейски седенки" на жени от различни поколения и професии, етноси и вероизповедания. Възобновявайки тази традиционна за миналото форма на общуване на българските жени, организаторите целят да включат различни представителки на нежния пол активно в дебата за бъдещето на Обединена Европа. Главната цел на проекта е да се инициира обществен диалог по отношение на очакванията на българската общественост от Обединена Европа и да се чува гласът на българските граждани в качеството им на европейски граждани в институциите на Европа по отношение бъдещето на Европа

Сред темите, по които ще се дискутира, са: "Европа за мен - каква я искам аз и каква я искат мама, баба и учителките ми", "Ролята на жените на Обединена Европа - по-добрата част от Европа", "Европа на красотата, нежността, добротата, любовта и майчините грижи, творчеството и градивността, мъдростта и деликатната дипломация", "Как да направим Европа по-добър дом за всички нас", "Моето бъдеще в Обединена Европа - емиграция или реализация в България", "Европа на равните възможности за всички нас", "Европейските ценности - познаваме ли ги", "Европейското гражданство - какво е различното"  и др.
Във виртуалния форум, който се открива на интернет-страницата на главния организатор - "Асоциацията за европейско партньорство", всички ще имат възможност да задават своите въпроси, да правят предложения и прочитат мненията на стотици български жени, загрижени за бъдещето на европейския си дом. В края на кампанията организаторите ще изпратят до европейските институции обобщени препоръките и очакванията на повече от 1300 български жени от различни поколения за една по-силна и нежна Европа.

 


Сходни връзки

НА СЕДЯНКА НЕЖНАТА ЕВРОПА ЩЕ ДИСКУТИРА БЪДЕЩЕТО СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди