изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:44 EEST
НОВ ПРОЕКТ ПО ФАР СТАРТИРА В КРУШАРИ    
НовиниВ община Крушари стартира нов проект на Бизнес център Добрич, в който местната власт е партньор. Той е "Администрация и гражданско общество заедно за устойчиво развитие на община Крушари" и се финансира от програма ФАР, "Развитие на гражданското общество 2005", чрез Министерството на финансите.


Стойността му е 16 480 евро. Проектът стартира в началото на декември и ще е с продължителност от една година. Предвижда се да завърши с разработване на два партньорски проекта, които ще са дело на партньорска група, която ще се сформира в началото на проекта. Идеята е гражданското общество по-активно да участва в процесите на определяне на приоритетите на региона, обясни Мария Гавраилова от Бизнес център Добрич. През февруари предстои да стартират множество информационни срещи. Срещи, наречени "на мегдана", ще се проведат с местната общност от най-големите села в общината - Лозенец, Коритен, Телериг, Бакалово, Дяково и Крушари, съобщи Димитрина Желева - директор на дирекция "Регионално развитие и хуманитарни дейности". Проектът ще завърши с издаване и на много информационни материали.
Това е вторият проект, по който община Крушари е партньор на Бизнес център Добрич. Другият, по който работят, е "Партньорство за съхраняване на биоразнообразието и устойчиво развитие на трансграничния природен комплекс Суха река - Канарал фетей". Партньор по него е и Баняса, Румъния. Проектът е с продължителност от 16 месеца.
 


Сходни връзки

НОВ ПРОЕКТ ПО ФАР СТАРТИРА В КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди