изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 09:19 EET
ДНЕС СТАВА ЯСЕН ПЛАНЪТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БИВШЕТО ВОЕННО ПОДЕЛЕНИЕ    
НовиниЕкип на Министерството на икономиката и енергетиката ще бъде днес в Добрич, за да представи подготвения подробен устройствен план за терена на бившето военно поделение в Добрич. След закриването на военната база, теренът, който е с площ 42 хектара, бе предоставен на общината. Тепърва предстои да се изясни как той ще бъде използван.

Засега е ясно, че кметът Детелина Николова не възнамерява имотът да бъде продаван, а иска чрез него да се подпомогне бизнеса в града. Целта на цифровия кадастър, който също се разработва за имота, е да покаже подземните комуникации, а подробният план трябва да парцелира имота.
Цифровият кадастър се реализира по проект на Министерството на икономиката и енергетиката. Краят на март е срокът за изготвянето му. При разработката му ще се предвидят парцели за производство, а също и за съпътстващи дейности, като обществено обслужване - заведения за хранене, питейни заведения, търговски обекти. Общината в Добрич има виждане там да се изгради бизнесзона за развитие на бизнесуслуги и производствени мощности, съчетани с високотехнологични производства.
Преди време кметът Детелина Николова коментира, че общината трябва да се обедини с научните звена и колежи, за да се търси най-добрият вариант за бъдещето на бизнесзоната.
 


Сходни връзки

ДНЕС СТАВА ЯСЕН ПЛАНЪТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА БИВШЕТО ВОЕННО ПОДЕЛЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди