изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 12:09 EET
САМО ЗА ЧЕТИРИМА БЕЗ ПОМОЩИ СЕ ТЪРСИ РЕАЛИЗАЦИЯ    
НовиниОбщо 49 лица, които са получавали социални помощи непрекъснато в продължение на 18 месеца, е трябвало да отпаднат от системата на подпомагане от 1 януари т.г. от общините Шабла и Каварна.

От тях 5 са били от Шабла и 44 в Каварна, съобщи директорът на местното Бюро по труда Диаманд Червенков. Към 1 януари обаче за устройване на работа са останали само четирима каварненци. Другите са си намерили работа или са включени в курсове за квалификация. Проблемът за останалите без доходи е, че двама от тях са без никакво образование, а другите са с основно образование. Те дори били насочвани за работа, но работодателят не ги е одобрил.
Предстои да преминат събеседване за включване в проект по програма ФАР, който стартира през януари в община Каварна. Той е насочен към интеграция на пазара на труда на малцинствените групи. По проекта 100 души ще бъдат обучавани в сферата на билкарството. Проектът е разработен от Бизнес център Добрич. До края на тази седмица трябва да бъде сформирана последната група, която ще започне обучение по проекта.
 


Сходни връзки

САМО ЗА ЧЕТИРИМА БЕЗ ПОМОЩИ СЕ ТЪРСИ РЕАЛИЗАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди