изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 10:49 EET
"СМЪРТ НА ВСИЧКИ БG" ВЕЩАЯТ НАДПИСИ В ТЕРВЕЛ    
Новини Със зловещи антибългарски надписи осъмна във вторник сутринта читалище "Димитър Дончев-Доктора" в Тервел, научи НДТ. Надписите, сред които е имало и откровени псувни, са били изписани от неизвестен на задната стена на културната институция - където се намира входът на дискотеката. "Смърт на всички БG", "Бомба на вас БG ще умрете", "Клане ще има", "Ще ви запалим", "Няма да има Тервел" - това гласи част от изписаното по стените с кафяв спрей.

 Според източници на НДТ, вчера надписите са били заличени.

От общината казаха, че нямат информация за надписите. Такава не е постъпвала и в РПУ-Тервел, казаха от областна дирекция "Полиция". След подаване на сигнала вчера от НДТ полицейското управление в Тервел е започнало незабавна проверка. В зависимост от резултатите от нея ще бъдат предприети и съответните действия.

Читалището в Тервел бе ремонтирано през 2006 година, включително бе измазана и външната му фасада. За целта бяха изразходвани 40 000 лева. По-голяма част от тях бяха осигурени от община Тервел, а останалите - от Министерството на културата.  НДТ

 

 

 

Полицията в Добрич извършва предварителна проверка за антибългарски надписи в Тервел
17 януари 2008 | 10:40 | Агенция "Фокус"
Добрич. Извършва се предварителна проверка по случай с антибългарски надписи в Тервел, но до момента няма задържани. Това каза за радио “Фокус”-Варна директорът на Областна дирекция “Полиция” в Добрич комисар Ивелин Петров. Сезирана е районната прокуратура в Тервел.
Надписи “Смърт на всички БГ”, “Бомба на вас БГ “,“Ще умрете” , “ Клане ще има” и други, са изписани със спрей в нощта срещу вторник до входа на местната дискотека. Собственикът на заведението ги е заличил веднага.
Кметът на Тервел Живко Георгиев коментира, че досега не е имало подобен случай. Хората в добруджанския град са категорични, че няма етническо напрежение в района и според тях надписите са дело на младежи под влияние на алкохол.
Йорданка КАЛЧЕВА

 


Сходни връзки

"СМЪРТ НА ВСИЧКИ БG" ВЕЩАЯТ НАДПИСИ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди