изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 14:15 EET
ЩЕ СЕ ИСКАТ 100 МИЛИОНА ЕВРО ЗА БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В ЖИВОТНОВЪДСТВОТО    
НовиниДнес предстои да се подпише рамково споразумение между министъра на земеделието и продоволствието Нихат Кабил и млекопроизводителите. В него трябва да залегнат постигнатите миналата сряда, по време на националния протест на фермерите, договорености за финансиране на млечното животновъдство.

След това ще се преценява дали има нужда от по-нататъшни протестни действия, коментира за НДТ председателят на Регионалния млечен борд в Добрич Ангел Йонов. Той припомни, че постигнатите договорености са за целогодишна субсидия от 20 ст. за литър качествено краве мляко, считано от 1 януари. За да се обезпечи тя, са нужни 70-100 милиона лева, коментира Йонов. Договорено е още от 1-ви февруари да започне изплащането на субсидиите за животни от генофонда и контролната част на популацията. Все още не е уточнена сумата, която ще се плаща на животно - 250 или 300 лева за крава.
Решено е още да се подготви предложение до Европейската комисия, с което да се иска отпускане на 100 милиона евро за животновъдството, предвид обявеното бедствено положение в селското стопанство у нас. Изпълнявайки тази процедура, ще се избегне санкция за България заради завишената сума за подпомагане на сектора.
 


Сходни връзки

ЩЕ СЕ ИСКАТ 100 МИЛИОНА ЕВРО ЗА БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В ЖИВОТНОВЪДСТВОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди