изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:37 EEST
Срив на руския фондов пазар    
По света

Паниката на фондовите пазари в Азия този път не подмина и Русия – официалният индикатор на Фондовата борса РТС следобед се срути дори под психологическата граница от 2000 пункта. Като основна причина се сочи, че финансовият свят не е повярвал на обявените мерки за съживяване на американската икономика.



Тенденцията към срив на руския фондов пазар се прояви още в края на миналата седмица, но днес се разрази в панически продажби. За кратко следобед главният руски фондов индекс, базиран на активите на повече от 50 водещи корпорации, слезе под 2000 пункта. Най-много загубиха акциите на “Норникел” – 11%, следван от РАО “ЕЕС” с 8.8, Сбербанк с 8.68, Газпром с 8.55, Лукойл с 8.24. Руски експерти прогнозират, че срутването на руския фондов пазар ще приключи когато започне подем на американския, но засега общият финансов фон твърдо е негативен. Индексът РТС не остана встрани от показателите на развиващите се пазари и въпреки отсъствието на фундаментални условия за резки промени продължи “свободното падане” като се поддаде на общата световна паника.

Според някои икономисти руският пазар няма проблемите на Съединените щати и Европа и като развиващ се, заедно с останалите сродни, има шанс да се възстанови много по-бързо. Други отбелязват, че вече не се спори дали икономиката на Съединените щати ще изпадне в рецесия, а кога ще се случи и колко силна ще бъде. С нетърпение се очаква отварянето на американските финансови пазари, които днес не работиха.

bnr.bg

 


Сходни връзки

Срив на руския фондов пазар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди