изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:59 EEST
За първи път съдът взе всичко на забогатял бандит    
Ред и сигурностПлевенският окръжен съд произнесе първата в страната осъдителна присъда по закона "Петканов" за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин.

Магистратите решиха да бъде отнето имуществото на 48-годишния Валентин Станев от град Левски, който е с осъдителна присъда за незаконно притежание на оръжие. Той остава без идеална част от двор 1100 кв. м, втори етаж от двуетажна жилищна сграда и таван, три автомобила за 28 738 лв., пари от две банкови сметки - 72 596,30 лв. Съдебните експерти доказали, че от 1984 г. до 2006 г. Станев има доход от около 7-8 хиляди лева, а е похарчил 120 000 лева. Той пътувал 37 пъти в чужбина, а съпругата му - 51 пъти.
Присъдата идва след 7 съдебни заседания. Тя не е влязла сила, защото може да бъде обжалвана в 14-дневен срок пред Апелативен съд, уточни Николай Николов, член на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), известна като комисията "Кушлев" на името на своя председател - Стоян Кушлев.
Започва формиране на нова съдебна практика, която ще позволи законът да бъде приложен и по другите казуси в страната, коментира Николов, цитиран от БТА. Той бе категоричен, че с решението си магистратите от Плевен доказват, че в частта си за отнеманията законът "Петканов" работи. Законът влезе в сила през март 2005 г.
44 дела е завела комисията, някои са от 2006 г. Общо по тях са разследвани 120 лица, наложените им обезпечителни мерки на имоти са за 92 млн. лв., материалните активи на разследваните са за 24 млн. лв., посочи Николов. Седем от делата са за имоти за над 1 милиона лева. Очаква се решенията по някои дела да са ясни до края на 2008 г.  dir.bg
 


Сходни връзки

За първи път съдът взе всичко на забогатял бандит | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди