изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:27 EET
СИНЪТ НА ЙОРДАН ИВАНОВ, ДЪРЖАН В КЪЩА В БОЖУРОВО    
Новини

 

Отвлеченият на 7 януари 2006 година Иван Йорданов, син на добричкия бизнесмен Йордан Иванов, е държан в къща в село Божурово, научи НДТ.

 

Къщата се намира почти към края на селото и от няколко години никой не живее в нея, тъй като обитателите й са починали. Селяни разказаха пред репортер на вестника, че през лятото снахата на покойните Мария и Симеон Панайотови, титуляри на къщата, идвала и работела в градината. Двамата божуровци имали внук, който отдавна не се бил мяркал в селото. През есента на миналата година се чуло, че младежът няколко дни нощувал с приятели в къщата на баба си и дядо си.



Малко след това божуровци били изненадани, като осъмнали с две полицейски коли на улицата, на която се намира къщата на Панайотови. Техни съседи разказаха, че колите три дни денонощно охранявали, но така и не разбрали защо. На третия ден пристигнали и софийски автомобили и цивилни хора хлътнали в къщата, където не станало ясно какво работят. Бабите в Божурово обаче били изненадани, когато жена от столицата поискала да измие ръцете си и преди това изхвърлила гумени ръкавици. Полицаите довели и снахата - Мирка, която иначе живее в Добрич, разказаха още жителите на селото. На любопитството на божуровци какво става, Мирка отвърнала само: "Много шум за нищо". Според някои синът на Мирка бил в затвора, а други твърдят, че е в Германия, но никой скоро не го е виждал да се мярка тъдява.

От свои източници НДТ научи, че от къщата били иззети завивки, по които чрез ДНК експертиза е доказано по безспорен начин, че именно в тази къща е държан отвлеченият Иван.

В края на миналата година от пресцентъра на Апелативния съд във Варна съобщиха, че трима са в ареста по подозрение в участие в отвличането на Иван Йорданов, който изчезна мистериозно навръх именния си ден през 2006 г. Двама от задържаните - Дончо Иванов Славов /32/, и Петър Д. Петров /37/, са обжавали мерките за задържане под стража, но по-висшата съдебна инстанция е потвърдила наложената мярка. Третият задържан - Тимур Курт Саид, не е обжалвал наложената му мярка, добавиха още от Апелативния съд.

Дончо и Петър са привлечени като обвиняеми по дознание на РЗ БОП Добрич за извършване на две тежки престъпления - отвличане на Иван Й. Иванов и изнудване на баща му Йордан, съпроводено със заплахи за убийството на Иван. До налагането на най-строгата мярка Добрички окръжен съд е стигнал на база на множество експертизи, доказващи по безспорен начин, че престъпленията са били обмисляни и планирани в детайли. Отвличането на сина на добричкия бизнесмен, извършена но 7 януари 2006 година, е било предшествано от подготовка на къщата в едно добричко село, където е бил отведен, добавят още от Апелативен съд Варна. С ДНК експертиза е установено, по безспорен начин, че във въпросната къща е бил държан заложникът. Отвличането е било извършено в съучастие с трето лице - Тимур Курт Саид, за когото се знае, че заедно със Славов са следили както Иван, така и негови близки.  НДТ

 

ОБВИНЕНИ В ОТВЛИЧАНЕТО НА ИВАН Й. ИВАНОВ ИСКАТ ДА БЪДАТ ПУСНАТИ ОТ АРЕСТА

 

ЗАДЪРЖАХА ПОХИТИТЕЛИТЕ НА СИНА НА ПОНИЧКАТА

 

НАМЕРИХА СКЕЛЕТ НА РАЗКЛОНА ЗА СЕЛО ОДЪРЦИ

 

БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНА СИНЪТ НА ВРАЧКАТА ОТ СЛИВЕНЦИ

 

ОТВЛЕКЛИ СИНА НА ПОНИЧКАТА ЗАД ГРАНИЦА

 

СИНЪТ НА ПОНИЧКАТА БИЛ ОТВЛЕЧЕН ЗАРАДИ ОТМЪЩЕНИЕ КЪМ БАЩАТА

 

ДО 200 000 ЕВРО ПАДНАЛ ОТКУПЪТ ЗА ОТВЛЕЧЕНИЯ ИВАН ИВАНОВ?

 

"НАПАДАТЕЛИТЕ НА ВНУКА МИ НАЙ-ВЕРОЯТНО СА ОТ ВАРНА"

 

В ДОБРИЧ НА ИВАНОВДЕН ОТВЛЯКОХА СИН НА БИЗНЕСМЕН

 


Сходни връзки

СИНЪТ НА ЙОРДАН ИВАНОВ, ДЪРЖАН В КЪЩА В БОЖУРОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.79 секунди