изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:22 EEST
14 зам.-министри и 19 депутати лъгали за доходите    
Новини195 висши служители са подали декларации с невярно съдържание. 19 са депутати, 14 - зам.-министри, 33 съдии, 19 прокурори и 50 кметове и зам.-кметове.

Това каза председателят на палатата професор Валери Димитров. Декларациите отразяват имущественото състояние на лицата през 2006 г. Общият брой на лицата, подали такива декларации е 5857.
Зам.-министрите в списъка са Даниела Никифорова (МТ), Димчо Михалевски (МРРБ), Иванка Христова (МТСП), Йордан Димов (МИЕ), Калин Рогачев (МРРБ), Камен Пенков (МВР), Кирил Ананиев (МФ), Лъчезар Борисов (МИЕ), Матей Матеев (МЗ), Нина Радева (МИЕ), Раиф Мустафа (МВР), Спас Панчев (МО), Цонко Киров (МВР), Чавдар Георгиев (МОСВ). Ананиев е подал уведомление, но не е декларирал доходи от 74 163 лв. от управление и контрол, участие в управителни и контролни органи. Никифорова е пропуснала да напише, че си е купила апартамент и кола, както и че има доходи от участие в контролни органи. Димов е спестил да декларира близо 104 000 лв. от участие в контролни органи. Пенков пропуснал, че е придобил дялове от съпругата си в 5 фирми. Радева пък си е купила апартамент от 101 кв.м в София, но не го е отчела. Раиф Мустафа е пропуснал имотни сделки. Повечето зам.-министри не са описали колко са получили от участието си в контролни органи.
Депутатите са Александър Паунов (Коалиция за България), Борис Николов (Коалиция за България), Валентин Милтенов (БНД), Васил Иванов-Лучанов (НДСВ), Весела Драганова (НДСВ), Димитър Абаджиев (независим), Дончо Цончев (Коалиция за България), Елеонора Николова (независим), Енчо Малев (БНД), Кирил Добрев (Коалиция за България), Костадин Кобаков (Коалиция за България), Любен Дилов (ОДС), Марио Тагарински (ОДС), Нигяр Джафер (ДПС), Росен Владимиров (ДПС), Станчо Тодоров ("Атака"), Тодор Костурски (НДСВ), Фидел Беев (ДПС), Филип Димитров (ОДС). Повечето от тях не са декларирали придобиване на дялове или че са си купили автомобил. Някои пък са пропуснали да споменат възнаграждения за работата си, доходи, наеми или дарения. Абаджиев не е декларирал продажбата на апартамент 251 кв.м. в Златни пясъци. Колегата му Дилов е пропуснал доходи от 10 862 лв. от авторски и лицензионни възнаграждения.
Кметицата на Созопол Веска Караманова не е декларирала придобиването на дялове на съпруга й в две фирми, както и негови доходи 23 470 лв. от наеми.
Сред зам.-кметовете е Велизар Стоилов (Столична община)- не е декларирал дарени на съпругата му ниви.
Професор Валери Димитров посочи, че имената на висшите държавни служители, които не са подали такива декларации и на тези, които са подали грешна информация ще бъдат подадени в Националната агенция по приходите.
Това е първата подобна проверка, отбеляза Димитров, цитиран от БТА. В отговор на въпрос той каза, че Сметната палата няма правомощие да проверява банкови сметки.
Имената на лицата подали неверни декларации са публикувани на сайта на Сметната палата.

Списъкът на Сметната палата

dir.bg

 


Сходни връзки

14 зам.-министри и 19 депутати лъгали за доходите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди