изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:15 EEST
БИБЛИОТЕКАТА ПРЕДСТАВЯ С ИЗЛОЖБИ ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ТУРСКО РОБСТВО    
КултураИзложба по повод 27 януари, когато се навършват 130 години от освобождението на Добрич от турско робство, организира регионална библиотека "Дора Габе". Тя  включва библиотечни документи, представящи историческите събития от 1878 г., военните действия на територията на Добруджа, освобождаването на град Добрич.

Експозицията съдържа също така фотокопия на публикации за събитията, фотографии на опълченци от добруджанския край, копия на документи, предоставени ни от Държавния архив в Добрич.

По повод годишнината с изложба от рисунки под надслов “Добруджа – край наш любим” в библиотеката гостуват ученици от V, VІ и VІІ класове на СОУ “Димитър Талев” с преподавател по изобразително изкуство Анчо Събев.

Днес от 14. 30 ч. пък в РБ "Дора Габе" ще се проведе “Урок по родолюбие”. В него ще се включат ученици от СОУ “Димитър Талев”, участници в клуб “История на България и краезнание” с ръководител Румяна Георгиева. Децата ще чуят и сказка “Животът на Яни хаджи Янев – Калиакренски – трагичен и величав” по повод 110 години от рождението на Яни  Калиакренски - поет, журналист и общественик. НДТ

 


Сходни връзки

БИБЛИОТЕКАТА ПРЕДСТАВЯ С ИЗЛОЖБИ ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ТУРСКО РОБСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди