изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 07:32 EET
Пазеният архитект: Кошмарна корупция в МЗП    
НовиниКорупцията в Министерството на земеделието е кошмарна, каза архитект Георги Янев, след като получи от вътрешния министър Румен Петков кортик за съдействие при разкриване на корупция във Фонд "Републиканска пътна мрежа".

Така всъщност отговори Янев на въпрос защо се е обърнал за смяната на статута на земите към Агенция "Пътища", а не към Министерството на земеделието и продоволствието. Архитектът благодари на Петков и заяви, че не иска да става медийна звезда или публична личност. "Искам си папките и ще отида в Агенция "Пътища", каза Янев. Той посочи, че има 15-годишна практика като архитект и допълни, че ако е трябвало да почерпи някого, това е ставало "най-много с кутия бонбони и уиски".
Петков определи постъпката на Янев като доблестна и гражданска. Прокуратурата и МВР показаха, че в България няма недосегаеми нива в борбата срещу корупцията, обясни министърът.
Всеки гражданин, който е подложен на шантаж и изнудване, трябва да се обърне към МВР и прокуратурата. Янев показа, че в България има достойни хора, които отстояват правата си, отбеляза Румен Петков.
Главният прокурор Борис Велчев, който също бе на церемоянита по награждаване, заяви, че прокуратурата е направила всичко съгласно закона. Резултатът има своята цена, допълни той. Във всеки един конкретен случай прокуратурата и МВР ще вземат всякакви мерки, за да опазват здравето и живота на всеки, каза още Велчев.
„Уважавам гражданската позиция на архитект Янев, благодарение на която бе разкрита корупционна практика във фонд „Републиканска пътна инфраструктура”, но съм изключително изненадан от обвиненията за корупция в МЗП за реда, при който се извършва промяната на статута на земеделските земи." Така министърът на земеделието Нихат Кабил коментира изявлението на Янев за корупция във ведомството. Кабил иска от Янев до 5 февруари да предостави публично или лично на министъра доказателства за твърденията си. Готов съм за лична среща с г-н Янев, по време на която очаквам да ми бъдат разкрити доказателства за корупционни практики в министерството, както и за лицата, които ги извършват, продължава Кабил в съобщение към медиите. При липса на аргументи министърът щял да сметне изказванията на архитекта за груба инсинуация и обслужване на нечии сценарии за оклеветяване на земеделското министерство.
dir.bg
 


Сходни връзки

Пазеният архитект: Кошмарна корупция в МЗП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди