изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:38 EEST
ОС реши:100 % увеличение на данъка за колите    
НовиниОбщинският съвет на Добрич прие промените в размера за местните данъци и такси. От 41 съветници - 24 бяха за увеличението, 13 - против, а 4 се въздържаха.

Докладната, касаеща размера на местните данъци и такси, предизвика разгорещен дебат. Голяма част от съветниците се изказаха против 100%-то увеличение на данъка върху леките и тежкотоварни автомобили. Зам.кметът Иван Колев опонира, като каза, че около 900 000 лв. повече ще влязат в общинския бюджет, ако се гласува това увеличение. Имало и договорка с КАТ на всеки 3 месеца да се подава информация за регистрираните автомобили, за да се следи плащането на данъците. Според част от съветниците това ще доведе до там, че част от собствениците на автомобили няма да си плащат дължимия данък. Бе отхвърлено предложението на Владимир Калчев наредбата да се гласува на 2 четения, като се търси и становището на съсловните организации. Не се прие и предложението на част от съветниците за 30 % увеличение на данъка върху превозните средства. Завишение ще има и в данъка върху придобиване на собственост по възмезден начин.

Радио Добруджа

 


Сходни връзки

ОС реши:100 % увеличение на данъка за колите | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОС реши:100 % увеличение на данъка за колите
Автор: Anonymous да 2008-01-31 @ 15:35 EET
Аз предлагам да не плащаме данъка на колите като един вид гражданско неподчинение.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 3.50 секунди