изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 08:59 EET
ШОУТО СЕСИЯ: ДВОЙНО ВДИГНАХА ДАНЪКА ЗА КОЛИТЕ    
НовиниИнспекторат има в новата структура на общината. Над три пъти Общинският съвет увеличи наема на партиите за общински имоти. Кв. “Рилци” вече няма да има училище, Ученическото общежитие ще е на подчинение на Спортното училище

 

С приетата вчера наредба за определяне размера на местните данъци и такси в община Добрич общинските съветници приеха предложението на кмета Детелина Николова за двойно увеличение на размера на данъка върху леките автомобили и автобусите. Размерът на данъка за автомобили от 5 до 14 години от 18,87 лева става 37,34 лева за цяла година. За автомобили до 5 години данъкът от 35,22 лева става 70,45 лева. С 30% е завишен данъкът за седлови влекач, влекач за ремарке и товарни автомобили с допустима максимална маса над 12 тона. Данъкът при възмездно придобиване на имущество от 2 на сто се променя на 3 на сто, върху оценката на прехвърленото имущество. Според наредбата, данъците върху недвижимите имоти, наследствата, даренията и патентният данък няма да бъдат променени тази година. Съветниците не приеха предложението на Владимир Калчев от БСП наредбата да бъде гледана на две четения. На второ четене обаче бе приета Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Според нея, занапред в сайта на общината ще се указва с каква цел са дадени дарения. В сайта на общината в бъдеще ще се публикуват и докладните записки, които предстои да се обсъждат от Общинския съвет, за да могат гражданите да се запознаят с тях. Бе взето решение за увеличаване на размера на наемите на общинските обекти, които се ползват от политически партии. По предложение на групата на ГЕРБ, която има мнозинство в Общинския съвет в Добрич, бе решено наемите им да се увеличат от 0,90 лева на 3 лева за квадратен метър. Бяха актуализирани цените за наем на общински обекти с инфлационен коефициент 1,125.

Пак по предложение на ГЕРБ бе решено да се създаде инспекторат към общинската администрация. Той ще следи за спазването на общинските наредби и заповедите на кмета. В новоизграденото звено ще бъдат назначени трима души. Според одобрената нова структура на общинската администрация в Добрич общата й численост се увеличава от 185,5 на 192 души. Разкриват се нови два отдела към дирекция “Икономическо развитие и европейски фондове”. Те са “Проекти и програми” и “Обществени поръчки”.

Вчера Общинският съвет промени част от представители на общината в дружествата, където има дялово участие. В общото събрание на “Добрички панаир” представители на общината вече са предложените от ГЕРБ Веселина Караминева и Веселин Велев. Новото лице като представител на общината в УС на ПФК “Добруджа” е управителят на спортната зала в Албена Васил Милков. Общинските съветници отмениха решението си от март 2007 г., с което бе прекратен концесионният договор с "Авицена" ООД, заради неплатени вноски. Това стана след като частната болница е покрила дълговете си. Бе прието предложение за предоставяне безвъзмездно за ползване на част от общински имот – в бивша ЦДГ 31, за създаване на Център за социална рехабилитация и интеграция и предоставяне на услуги на 25 деца и младежи от дом “Дъга”.

Вече по тъмно, съветниците закриха основното училище в кв. “Рилци” и Ученическото общежитие като самостоятелна структура. То вече ще е към Спортното училище. До редакционното приключване на броя в залата продължаваше дискусията относно предложението на зам.-кмета Камелия Койчева за закриване на трите извънучилищни звена – Център за ученическо, техническо и научно творчество, Център за работа с децата и Ученическа спортна школа, което ще остави без извънучилищни занимания 1500 деца. 

 

Станислава КРЪСТЕВА 

 


Сходни връзки

ШОУТО СЕСИЯ: ДВОЙНО ВДИГНАХА ДАНЪКА ЗА КОЛИТЕ | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ШОУТО СЕСИЯ: ДВОЙНО ВДИГНАХА ДАНЪКА ЗА КОЛИТЕ
Автор: Anonymous да 2008-01-31 @ 14:16 EET
Абе заща пишете глупости от рода на :
"Размерът на данъка за автомобили от 5 до 14 години от 18,87 лева става 37,34 лева за цяла година. За автомобили до 5 години данъкът от 35,22 лева става 70,45 лева"
Това не е вярно Данъкът на колите от 5-14 год ще е по 2,20 лв на kW, като получената сума се умножава по коеф. 1,5. За колите до 5 год данъкът ще е 2,64 лв на kW и умножено по коеф. 2,8. Написаното от Вашата медия дезинформира хората. Вашият редактор като е общински съветник от ГЕРБ не е нужно да дезинформирате и лъжете народа. А истината е , че за кола на 10 год. и мощност 85 kW редовият добричлия ще се изръси с 280,50 лв. За същата кола в Бургас и в Каварна например ще плащат само 90 лева.

Ето ви и тарифата, по която ще плаща редовият гражданин на Добрич:
1. до 37 kW включително – 0.68 лв. за 1 kW;
2. над 37 kW до 55 kW включително – 0.80 лв. за 1 kW;
3. над 55 kW до 74 kW включително – 1.08 лв. за 1 kW;
4. над 74 kW до 110 kW включително – 2.20 лв. за 1 kW;
5. над 110 kW – 2.46 лв. за 1 kW;
В зависимост от годината на производство данъкът се умножава със следните коефициенти:

Над 14 години - 1
Над 5 до 14 години включително - 1,5
До 5 години включително - 2,8

Най- новите коли ще плащат почти три пъти повече от старите коли, над 14 г.
ШОУТО СЕСИЯ: ДВОЙНО ВДИГНАХА ДАНЪКА ЗА КОЛИТЕ
Автор: Anonymous да 2008-01-31 @ 14:36 EET

Срам и позор са общинските съветници от ГЕРБ !

Срам и позор са общинските съветници от ГЕРБ на гр.Добрич, за мен лично те не са общински, а съветници на група хора  с определени "бизнес" интереси. Не може с лека ръка да се закрива граденото в продължение на толкова години учреждения ,а именно Ученическа спортна школа, Центърът за работа с деца и Центърът за ученическо, техническо и научно творчество.Не може да се ограничава правото на детето да има и да избира с какви извънкласни дейности да се занимава. Е точно това направиха господата и дамите от ГЕРБ(без никакъв диалог), помогайки приобщаването на по голям брои деца към наркотиците и алкохола. Благодаря Ви от все сърце,сега дано спите спокойно...дано участта на много пропаднали и безнадзорно оставени деца, сполети и вашите.

ШОУТО СЕСИЯ: ДВОЙНО ВДИГНАХА ДАНЪКА ЗА КОЛИТЕ
Автор: Anonymous да 2008-01-31 @ 15:25 EET
Направо съм бесен .Как е възможно такова безобразие от група хора които си мислят,че защитаеат интересите на града да взимат такива драконовски решения.Града пак ще е същеят мръсен,непочистен,неизмит от толова години и гледка като от лунен пеизаж улици.Щом са мнозинсво и не може да им се въздейства,то има и други начини да си вземат парцалките и да си ходят при бат Бойко барабар с кметицата.Аз отдавна съм избягал от този град и това беше върха на нещата да си сменя и постоянният адрес за да не плащам данаците към тази община.Просто като добруджанец следа новините по интернет за този край и много съм разочерован.ДОБРУДЖАНЦИ НЕ СЕ ОСТАВАЙТЕ ДА ВИ МАЧКАТ,АКО ТРЯБВА ИЗЛЕЗТЕ НА УЛИЦАТА И СВАЛЕТЕ ТИЯ ИЗЧАДИЯ ОТ ВЛАСТ<НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА ВАС,САМО ЗА ДЖОБА СИ МИСЛЯТ!!!!!!!!
ШОУТО СЕСИЯ: ДВОЙНО ВДИГНАХА ДАНЪКА ЗА КОЛИТЕ
Автор: Anonymous да 2008-01-31 @ 20:41 EET
Правителството иска 12% съкращение на администрацията, общинското събрание гласува за повече чиновници??? хахахахахахахаххахахаха Егати държавата!??!
ШОУТО СЕСИЯ: ДВОЙНО ВДИГНАХА ДАНЪКА ЗА КОЛИТЕ
Автор: Anonymous да 2008-02-09 @ 21:24 EET
interisuvame nqkoi moje li da mi smetne danaka ,iskam da vzimam kola,110kw,2002god,kolko shte stane i izobshto imali smisal da q vzimam ili da si karam kolata ot  85god
ШОУТО СЕСИЯ: ДВОЙНО ВДИГНАХА ДАНЪКА ЗА КОЛИТЕ
Автор: Anonymous да 2008-02-09 @ 21:50 EET
interisuvame nqkoi moje li da mi smetne danaka ,iskam da vzimam
kola,110kw,2002god,kolko shte stane i izobshto imali smisal da q vzimam
ili da si karam kolata ot  85god
ШОУТО СЕСИЯ: ДВОЙНО ВДИГНАХА ДАНЪКА ЗА КОЛИТЕ
Автор: Anonymous да 2008-02-10 @ 11:19 EET

Регистрирай я в Каварна, там няма да вдигат данъците и през следващата година.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди