изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 12:39 EEST
ЧЕТИРИ ДАНЪКА СЕ ПОКАЧИХА, А ДВА ОСТАНАХА НЕПРОМЕНЕНИ    
Икономика Такъв е резултатът от приетата вчера Наредба за определяне размера на местните данъци от общинските съветници в Балчик. С нея се определя събирането на шест данъка в общинската хазна - данъка върху недвижимите имоти, върху наследствата, даренията, при възмездно придобиване на имущества, върху превозните средства и патентния данък. Същия размер си запазват и за тази година налозите върху недвижимите имоти и такса смет.


Покачване от 2% на 3% е за налогът при придобиване на имот, два пъти се вдига данъкът за колите, патентният данък също поскъпва значително, леко покачване има налогът при придобиване на наследство.
За двойното увеличение на данъка за колите мотив е, че за поддръжка на пътищата са били похарчени 1 млн. 100 хил. лева, а постъпленията са само 600 000 лв.
За 25% намаление на патентния данък без зона 1, която включва курорта "Албена", бе внесено като предложение на сесията от Съвета по туризъм в Кранево. Според тях предложеното увеличение е шоково и ще доведе до други форми на търговска дейност и влизане в сивата икономика. Най-евтини са обущарските услуги - срещу 120 лева за година, но най-скъп е патентът за заложните къщи - 28 000 лева. В резултат на дебатите беше одобрено предложението на кмета, като новият размер на данъците влиза в сила от тази година.
Председателят на Общинска избирателна комисия в Балчик Даниела Игнатова обяви вчера на заседание на местния парламент, че са прекратени правомощията на общинския съветник от БСП д-р Иво Войчев, той като той встъпва в длъжност като управител на Многопрофилната болница за активно лечение в Белия град. Дружеството е с общинско участие, което не му позволява да бъде общински съветник. На негово място застава Асен Вълков, следващият в листата на местните червени, който вчера получи своето удостоверение за общински съветник и положи клетва.
Новата структура на общинската администрация в Балчик влиза в сила от 1 март. Тя бе одобрена на заседанието на общинския съвет вчера. Общо гласуваната численост е 277  и половина броя работни места. Числеността само на администрацията е 121 бройки, от които кметският екип и изборните длъжности са 23, обща администрация - 65 и  специализирана - 33. Формират се общо пет дирекции, като една от тях - "Туризъм, еврофондове, международно сътрудничество и екология", е нова, а останалите са преструктурирани.
Одобряват се още 156 броя численост на персонала в други функции - "Отбрана и сигурност", "Почивно дело, култура и религиозни дейности", "Социални услуги", "Жилищно строителство" и други дейности по икономиката.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

ЧЕТИРИ ДАНЪКА СЕ ПОКАЧИХА, А ДВА ОСТАНАХА НЕПРОМЕНЕНИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЧЕТИРИ ДАНЪКА СЕ ПОКАЧИХА, А ДВА ОСТАНАХА НЕПРОМЕНЕНИ
Автор: Anonymous да 2008-02-01 @ 18:40 EET
браво на общинарите, вдигнаха данъка на автомобилите, защото толкова? многа пари са дали за поддържане на пътя! а някой може ли да посочи къде пътят в община балчик е ремонтиран или обновен. срамно е да вдигаш данъците, като нищо не можеш да направиш, а ти трябват общински пари за екскурзии и глупави идеи като общински паркинг

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди