изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:14 EEST
Пробват да бутнат кабинета заради пътния фонд    
ПарламентПарламентарните групи на ОДС, БНС и “Атака“ са подкрепили инициативата на ДСБ за вот на недоверие към правителството.

Това съобщи на пресконференция зам.-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова, цитирана от “Фокус“ и БНР. Групата на ДСБ е провела консултации с опозицията в НС за внасянето на вота. Все още се очаква отговор от ПГ “Българска нова демокрация“ (БНД).
ДСБ искат вот на недоверие към правителството заради корупционния скандал във Фонд “Републиканска пътна инфраструктура“. Партията ще търси политическа отговорност от управляващите за нанесени щети на държавата от корупцията и опетняването на страната в Европейския съюз. Екатерина Михайлова заяви, че допълнителен аргумент за внасянето на вот на недоверие към правителството е обявеният вчера мониторингов доклад на ЕК.
“Това е вот на недоверие от страна на Европейския съюз“, заяви Михайлова.
От ДСБ съобщиха още, че разполагат с документи, разкриващи корупционни схеми и конфликт на интереси във фонда. Най-облагодетелствани от тях са бизнесменът Васил Божков и бившият директор Веселин Георгиев.
До края на седмицата трябва да бъдат окончателно изготвени мотивите на опозицията за внасянето на вота на недоверие.
По-рано пред bTV Веселин Георгиев отрече сключваните от пътния фонд договори да са били неизгодни за държавата. Той отрече и че има конфликт на интереси при възлагането на поръчки на фирмата на брат му Емил Георгиев - "Биндер" за над 120 млн. лева. (виж линка)
Фирмите, които гравитират около Васил Божков (традиционно най-богатият българин, според класацията за богаташите в Източна европа на полското издание "Впрост"), затвърдиха сериозно позициите си правителството, пише mediapool. Приватизацията на бившата държавна фирма "Мостстрой" легитимира присъствието на Божков в пътното строителство. Чрез "Мостстрой" и "Холдинг Пътища", в които, според хора от бранша, Васил Божков е реален собственик, постепенно бяха изкупувани по-малки специализирани фирми, както и част от бившите държавни областни фирми за поддръжка на пътищата.
dir.bg
 


Сходни връзки

Пробват да бутнат кабинета заради пътния фонд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди