изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:49 EEST
ГДБОП разби организирана иманярска група    
НовиниСофия. Служители на ГДБОП пресякоха незаконна дейност на организирана група, която извършвала незаконни археологически разкопки и сделки с движими паметници на културата.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията на сектор “Културно-исторически ценности” в ГДБОП е проведена съвместно с колегите им от ОДП-Русе, Варна, Добрич, Пловдив и Бургас и под ръководството на ВКП. Установена и документирана е незаконната дейност на 19-членна група, която е действала на територията на цялата страна. Тя е извършвала незаконни археологически разкопки и сделки с движими паметници на културата. Процесуално-следствените действия в рамките на досъдебното производство са проведени под ръководството и наблюдението на ВКП. Извършени са претърсвания на 26 адреса, откъдето са иззети над 2800 монети, над 790 различни археологически паметници, 7 антични матрици за сечене на монети, съдове от антично стъкло, бронз и керамика и една напълно комплектувана антична колесница /квадрига/ (на снимката).
Установени и задържани са тримата организатори на групата, срещу тях е взета мярка за неотклонение “парична гаранция”. Работата по случая продължава.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

ГДБОП разби организирана иманярска група | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди