изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:48 EEST
Подозират НАП-Пловдив в измама    
НовиниОбластният съвет за противодействие на корупцията в Пловдив разследва сигнал за евентуална корупционна схема, свързана с Териториалната дирекция (ТД) на Националната агенция за приходите (НАП) в града.

Това съобщи пред журналисти областният управител Тодор Петков, цитиран от БТА. В съвета е постъпила жалба от седем пловдивски фирми, че в края на миналата година са уведомени от ТД на НАП, че от 2000 г. не са внасяли здравните и пенсионни осигуровки, уточни Петков. През този период обаче и седемте фирми са получавали от дирекцията удостоверения, че са изрядни платци, допълни областният управител.
Въпросът, който трябва да се изясни, е дали проблемът е в счетоводителката, която е една за седемте фирми, или има корупционна схема между нея и служител на НАП, зададе въпрос Петков. Не е изключено да има и техническа грешка, което по думите на областния управител ще се провери най-напред. Общите щети за фирмите са 300 000 лева.
При установяване на пропуски антикорупционният съвет ще сезира прокуратурата, където ощетените вече са подали жалби.
dir.bg
 
 


Сходни връзки

Подозират НАП-Пловдив в измама | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди