изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 16:30 EEST
НОВАТА НОРМАТИВНА БАЗА В СТРОИТЕЛСТВОТО ИЗИСКВА СЪСТАВЯНЕ НА ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТИ    
ИкономикаНа официалния си сайт Дирекцията за национален строителен контрол съобщава, че технически паспорти задължително се съставят и за съществуващите строежи. За съставяне на технически паспорт на съществуващ строеж се извършва обследване за установяване на техническите му характеристики, свързани с изискванията упоменати в членове на Закона за устройство на територията.

 В документа на съществуващия строеж задължително се отразяват резултатите от обследването за съответствие с изискванията за достъпна среда включително за хората с увреждания, съответствие с изискванията за опазване на защитените зони, на защитените територии и на другите защитени обекти и на недвижимите паметници на културата, както и съответствие с инженерно-техническите правила за защита при бедствия и аварии и с изискванията за физическа защита на строежите. Техническите паспорти на съществуващи строежи – държавна и общинска собственост, се съставят в срок до 31.12.2011 г. За всички останали строежи сроковете за съставяне на технически паспорти са в зависимост от категорията. За първа категория - до 31.12.2008 г., за втора - до 31.12.2010 г., за трета - до края на 2012 г., за четвърта - до края на 2014 г. и за последната пета категория строежи - до 31.12.2016 г.

По места областните управители и общинските съвети одобряват график за изработване на техническите паспорти на строежите държавна и общинска собственост и заявяват необходимите разходи за утвърждаване със Закона за държавния бюджет за съответната година, съответно с общинския бюджет, приет по реда на Закона за общинските бюджети.

Кметовете на общини ежегодно организират разяснителна кампания в населените места на територията на съответните общини за изработване на технически паспорти на строежите в определените срокове. В началото на последната година от определения срок, кметът на общината издава предписание до всеки собственик на строеж, за който не е съставен технически паспорт. НДТ

 


Сходни връзки

НОВАТА НОРМАТИВНА БАЗА В СТРОИТЕЛСТВОТО ИЗИСКВА СЪСТАВЯНЕ НА ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди