изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-03 @ 20:23 EEST
1400 евро за кв. м жилище в Каварна    
Икономика Новоизградените кооперации от апартаменти в крайморската зона на Каварна достигнаха в края на 2006 г. цени до 1000 евро/кв. м и интересът към тях бе доста голям, става ясно от данните на агенция за недвижими имоти "Адрес". В края на годината цените на апартаменти в новостроящи се комплекси в тази част на гр. Каварна стигат до 1 400 евро/кв. м.

Стартира изграждането на други комплекси, голяма част са разположени и в самия град. Предвид изграждащите се 3 голф игрища в района на Каварна, непосредствено до които са разположени множество парцели с възможност за застрояване, цените именно на тези парцели се повишиха значително през 2006 г. Парцели в регулация започват от около 20 евро за кв. м и достигат до 180 евро за кв. м, като тя се определя в зависимост от инфраструктурата на района, където се намира, от комуникациите, от отдалечеността на парцела от морския бряг, близостта до голф игрище и др. Интересът от страна на инвеститорите към земеделски земи в североизточна България, които не предстои да влязат в регулация, се засили значително. Именно това предопредели поскъпването на ценовите нива в този сегмент на предлагането. Новоизградени къщи или реновирани, които не са разположени на първа линия от морския бряг, се предлагаха на цени около 500 - 600 евро/кв. м, като в цената е включен и прилежащият парцел, който в повечето случаи е до 1 000 кв. м. Купувачите бяха както от британски, руски, арабски, индийски, така и от български произход. По-голяма част от чуждестранните инвестиции бяха с цел покупка на парцел и изграждане на къща впоследствие или покупка на ваканционен имот.

Profit.BG

 


Сходни връзки

1400 евро за кв. м жилище в Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди