изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:55 EEST
МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА ЩЕ ОТНАСЯ СТАТУЕТКА НА ТВОРЕЦ ОТ ДОБРИЧ    
КултураЗа втора поредна година удостоеният с наградата "Музикант на годината" творец ще получи статуетката на художника от Добрич Христо Илиев. През миналата година за първи път връчването на наградите, които се определят от предаването "Алегро виваче" на Българското национално радио, се състоя в Добрич. Тогава за първи път на победителя бе връчена статуетката на Христо Илиев.

Организаторите са музикалното събитие са потърсили автора преди известно време, за да поискат още една статуетка, която да бъде връчена тази година. Те са пожелали да откупят авторските права, за да използват статуетката за официален знак на предаването "Алегро виваче". Христо Илиев и съпругата му са поканени да присъстват на тазгодишното връчване на наградите.
Статуетката представлява сол ключ, който преминава в полет на птица, висока е 50 сантиметра. Той е автор на статуетките на "Добрички панаир", на фестивала "Златен помпон", както и на журналистическите награди "Златен кокал". Автор е на паметник на Васил Левски в Кубрат. Най-внушителната му творба е мемориален кръст за храброст във Военното гробище в Тутракан, автор е на керамични пана, на декоративни бетонни плочи.
 


Сходни връзки

МУЗИКАНТ НА ГОДИНАТА ЩЕ ОТНАСЯ СТАТУЕТКА НА ТВОРЕЦ ОТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди