изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:51 EEST
СЪДЪТ ОТЛОЖИ ДЕЛО ЗА ЕКСТРАДИЦИЯ НА СВОДНИК    
Ред и сигурност

Две искания за екстрадиции гледаха окръжните магистрати в Добрич. Те бяха въз основа на Европейски заповеди за арест, издадени от съд на френския град Сен Кантен и по присъда на Районния съд в полския град Познан.  



Тричленен състав на Окръжния съд отложи делото за екстрадиция на Шабан Ахмед за 19 февруари. Магистратите поискаха гаранции от френската държава, че процесът срещу добричлията ще бъде преразгледан в негово присъствие. Задочно Ахмед вече е получил 4 години лишаване от свобода, без да е бил призован редовно. В резултат на това е било ограничено правото му на защита и наказателният процес е бил опорочен, аргументира се неговият защитник.

НДТ припомня, че Шабан Ахмед е бил осъден за „тежко сводничество”. Става въпрос за престъпления, извършени на територията на Франция между май 2005 година и февруари 2006 година. Според Европейската заповед, потърпевши са три жени.

Добричкият окръжен съд разгледа вчера и делото по екстрадицията на 39-годишния Сали Ибрямов, който реши доброволно да отиде в Полша. Той е с мярка за неотклонение „Задържане под стража” от 25 януари 2008 г., след като има издадена присъда за измама на полска гражданка. В периода 06.10.2000 – 18.01.2001 г. той пет пъти е взел от жената общо около 37 хил. злоти, под предлог да закупи автомобил, да осигури лечение за баща й и за покупка на кожени облекла от Турция. Произнесената през февруари 2003 г. присъда срещу Ибрямов е 1,6 г. условно лишаване от свобода, с 4 г. изпитателен период. Присъдата задължила Ибрямов да компенсира щетите, причинени от престъпленията му в срок до 07.11.2005 г. Той обаче не е извършил никакво плащане, затова Районният съд на Познан постановява през август 2006 г. изпълнение на присъдата, а година след това разпорежда издирване на осъдения.

В съдебната биография на Ибрямов има присъда на Добричкия окръжен съд от 2005 г. - за опит за изнасилване и за предлагане на подкуп на полицаи. В началото на тази година той предсрочно е освободен от затвора. В петък от 10.30 часа окръжните магистрати отново ще попитат дали Ибрямов не се е отказал от доброволното предаване. Подсъдимият иска да отпътува за Познан, тъй като според него е изтърпял присъдата си и тя трябва да бъде акумулирана от местния съд.   

Вчера съдът потвърди мярката “Задържане под стража” на 24-годишния балчиклия Свилен Димитров, който е уличен, че през септември м.г. е придобил и държал над 10 грама амфетамини. НДТ

 

 

 

 

 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОТЛОЖИ ДЕЛО ЗА ЕКСТРАДИЦИЯ НА СВОДНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди