изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:56 EEST
НОВА СЕКИРА ОТ БСП-НДСВ-ДПС: Плащаме и винетка, и тол-такса    
ПарламентОсвен винетка вече ще плащаме и тол-такса за преминаване по пътищата, включени в трансевропейската пътна мрежа, както и отделни такси за ползване на съоръженията.

Това решиха депутатите, като приеха на първо четене промени в Закона за пътищата. Според гласуваните изменения Министерският съвет ще може въвежда такса за изминатото разстояние - тол-такса и/или винетна такса.
99 депутати подкрепиха промените в закона, а 55 бяха против.
Тол-такса и винетка ще могат да се въвеждат и за републиканските пътища извън трансевропейската пътна мрежа с оглед управлението на пътните потоци, предвиждат още измененията в закона.
Предвижда се да се въведе и дневна винетка за всички категории моторни превозни средства с цена 11 евро на ден. Предвижда се още тежотоварните камиони с максимална маса 3,5 тона да бъдат освободени от тол-такса и да плащат само винетна такса.
Ще се увеличат размерите на налаганите санкции, като новите са съобразени с вида и тежестта на извършваните нарушения. За шофьори без винетка, освен че се предвижда трикратно увеличение на глобата, депутатите решиха, колите им да бъдат спирани временно от движение. Ще се въвежда забрана за използването на пътните съоръжения и принадлежности за рекламна дейност под каквато и да е форма.
В началото на месеца, при обсъждането на промените в закона се стигна до скандал в парламента заради неясната схема за плащане и на винетки, и на тол-такси. dir.bg
 


Сходни връзки

НОВА СЕКИРА ОТ БСП-НДСВ-ДПС: Плащаме и винетка, и тол-такса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди